13,399    25    0  

Bygge stort hus med 9 leiligheter

 95     Ålgård     0
Hei.
Noen her som har bygd ett stort bygg i det siste? Jeg og to andre vurderer sterkt å bygge ett stort bygg med 3 leiligheter på 80 kvadrat i 2etg og 6 utleieleiligheter i 1 etg. Det er da tenkt at vi eier 1/3 hver, en stor leilighet med to små under.  

Hvordan er det å få delt opp så man eier 1/3 hver? tenker at det er greit å få delt ansvaret og slippe krangling om penger, hvem som har gjort mest og ikke minst å slippe å betale nesten 50% av leia.
Planen er å ha den store leiligheten selv å leie ut de to nede på 40 kvadrat til studenter.

Vi er to elektrikere og han ene er tømrer. Vi har tilgang på gravemaskin, traktorer og har godt vennskap til rørleggere, murere og det meste man trenger for å få opp ett billig bygg. Grunnflata blir da på ca 240m3. Med to etasjer og eventuelt uteboder med planer om garasje senere. Noen som kan tenke seg hva det vil koste i materialer for å få satt opp dette bygget? har ett bilde som viser hvordan jeg tenker at det skal se ut.

Totalt blir bygget rundt 500kvadrat.
Innkjøpspris alt elektrisk.
Billig rørlegger.
Graver selv.
Billig murerarbeid.
Billig/gratis snekkerarbeid.

Vi må også grave ned eget renseanlegg for kloakk.  

Jeg tenker at det må gå ann å få satt opp ett slikt bygg for 4.5 mill, når man gjør så mye selv.

VI betaler da ca. 29000 totalt per mnd. Tenker at vi skal ha hvert vårt lån på 1.5 mill.
Leieinntekter: 6 x ca 5000kr. = 30000kr. Da går det rundt og vi bor gratis i leiligheten over. =)

Noen som tror dette ikke går. Tomta er ett jorde som skal søkes om til boligformål. Denne er ikke betalt. Men skulle få litt kompis pris. Lurer litt på hva selve materialene og interiør som MÅ følge leilighet koster!
Fyring er tenkt med varmepumpe. Strøm ikke inkl. =)
Mulig at det kanskje blir peis/ved ovn.
Det blir selvfølgelig eget bad og kjøkken pr leilighet.

Takker for alle svar.
Bygge stort hus med 9 leiligheter - Hus.jpg - merlandsen
Bygge stort hus med 9 leiligheter - Hus.jpg - merlandsen
Signatur

   #1
 4,148     Oslo Vest     0
Vi leverte for to år siden en ti - mannsbolig på tilsammen 502 kvm BRA til en pris av ca 6,1,mill nøkkelferdig for ti leiligheter. I tillegg kom garasjekjelleren som man her i Oslo må ha. Tillegg i prisen vår var kjøkkeninnredning som da kom seg på ca kr 11.000,- per leilighet. Huset var tett i løpet av 2 måneder, total byggetid var 10 måneder.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 95     Ålgård     0
Hmm, bygde dere fra scratch? elementer? Det er litt gøy å høre, da bør det absolutt være muligheter. Jeg bare håper bonden får regulert tomta si  =)
Signatur
   #3
 4,148     Oslo Vest     0
Vi startet på toppen av garasjekjelleren ja, prisen for den var IKKE med i vår pris.

Og ja, elementer.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 95     Ålgård     0
Kan du gi meg noen tips på hvem som levere elementer. Har tittet på nette, men de fleste leverer bare nøkkelklare hus.
Signatur
   #5
 4,148     Oslo Vest     0
Det var jeg som gjennom Tyskerne som leverte elementene, med fra en tidligere samarbeidspartner. Mine partnere for salg i Scandinavia er www.weberhaus.de og www.kampa.de. Semd meg gjerne en mail dersom du er interesert.

Vi kan gjerne levere råbygg slik at du gjør ferdig det innvendige selv

Kontaktinformasjon finner du på signaturen min.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 95     Ålgård     0
takker for svar. skal si ifra jeg =) men lønner det seg med tidsbesparelse og materialomkostninger? er det stort skille?
Signatur
   #7
 4,148     Oslo Vest     0
Det går betydelig raskere å sette opp med elementer enn å plassbygge, og du betaler et forskudd på ca 7 % og det resterende når råbygget er satt opp. En vanlig enebolig i 1 og en halv etasje er tett i løpet av en uke. Men det er klart at du betaler jo da for at en vesentlig del av huset er produsert av andre og at andre setter det sammen. Men da har du iallefall garanti for jobben. Det er forøvrig det norske firmaet til produsenten som er kontraktspartner, ikke jeg. Jeg er som mange påpeker bare det fordyrende mellomleddet som markedsfører og selger. ;D

Så regnestykke mellom å gjøre alt selv contra elementer må du nok gjøre selv, og jeg tror nok det blir rimeligere dersom du gjør jobben selv dersom du kun ser på selve kostnaden i penger, siden det selvsagt er billigere kun å kjøpe inn materialene og bygge sammen selv, men...
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 95     Ålgård     0
Det er jo sant. Men da kontakter jeg deg hvis det blir aktuelt. Tror vel at vi går for det billigste hele veien. Har jo så god tid! = )
Signatur
   #9
 4,148     Oslo Vest     0
Bare husk de nye enrgikravene som du må følge fra i høst, da er det dessverre ikke helt enkelt å bygge selv, spesielt med kravet til tetthet, noe som gjør at elementbygging nok vil få en større andel av antall småhus som settes opp.

Men lykke til
Signatur
   #10
 1,092     0
Vil anbefale deg og opprette et sameie slik at du kan legge fellesgjeld på leilighetene.

Er ikke sikker men tror du kan få gunstigere lånebetingelser på denne måten..