4,657    13    0  

Bygge stort nok eller påbygg senere?

 665     Oppland     0
Skal i gang med husbygging men klarer ikke bestemme meg for størrelse eller hustype... Valget står mellom Byggmann Skjong som har BRA på 238,4m2 eller Julie som 137,9m2 Grunnet hustyper/byggemetode er det kun 400.000 i forskjell på disse husene, skjong er litt for firkanta men det kan jeg leve med...

Men her kommer spørsmålet: Skjong har nok plass til alt vi trenger ut livet? mens Julie gjerne må bygges på da ungeflokken sikkert blir større med tida. Julie kan vi koste på litt ekstra og få litt mer fancy mens Skjong må vi gå for standardløsninger da budsjettet er sprengt! Men skjong kan jo oppgraderes etter hvert, hva ville dere gjort?

   #1
 575     Litt vest,litt nord,og litt vest igjen     0
det spørs jo anpå økonomien...blir det knapt med penger vist du bygger stort med engang,så hadde eg heller bygd mindre no,og laga huset sånn at det blir veldig lett å bygge på huset i seinere tid. Sitte med lån over hodet er lite kjekt!
Signatur
   #2
 46     Dal     0
Jeg ville vel heller bygget stort med "normal standard" først, for å heller pusse opp og øke standarden i rom for rom hvis du skulle ønske dette senere.
  (trådstarter)
   #3
 665     Oppland     0
med det store huset går vi akkuratt innenfor maks budsjett fra banken, men siden vurderingen i banken har både jeg og frua gått opp litt i lønn og mer blir det over nyttår så jeg tror det skal holde akkuratt hehehe, pluss at jeg blir kvitt 2 billån på 3 år så om de første 3 årene blir vanskelig får vi heller takle det tror jeg
   #4
 5,111     Sørnorge     0
Du kan vel bygge stort, og utsette innredningen av noen rom? Det hjelper jo på skatten også å kalle halve huset for bod.
  (trådstarter)
   #5
 665     Oppland     0
det er jo en mulighet, skal legge gulv og veggplater og isolere innervegger i hele 2etg så jeg håper å spare en del på det (119m2)

Må også legge til at om jeg velger det minste huset er det for lite om 10-12år
RDG
   #6
 18     Ålesund     0
Har dere økonomi til det ville jeg bygd det største nå, enig i at det er lettere å pusse opp rom for rom senere
   #7
 3,258     Akershus     0
Jeg ville prøvd å finne et hus som passet akkurat når dere er som flest i familien. Sånn relativt sett så er ungeperioden relativt kort dvs at et hus som er stort nok og litt til når dere har hele ungeflokken vil være unødvendig stort når dere bare bor to i huset, og det vil dere jo faktisk gjøre mesteparten av tiden om dere blir boende til dere blir gamle å grå.

Bedre med passe lite hus og god økonomi når dere har ungene enn stort hus og alt for stort og tomt hus når ungene har dratt.

Har sett min del av voksne/eldre som bor alene eller som par i alt for store hus med mange tomme rom som aldri blir gjort noe med. Enten tomme barnerom som står som en slags halvrar/ekkel utstilling, og/eller rom som fylles med sjit og rot samt evindelige klager på at det er så mye å holde rent, så mye å male, så mye å osv osv.

Ved bygging må man prøve å se på livsløpet, å presse rammene og økonomien for å så ende opp med stram økonomi når ungene bor hjemme syns jeg er en dårlig plan.
---------------
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 665     Oppland     0
hmm et meget godt poeng... er 24år med barn nr 2 på vei og regner med at nr 3 kommer i løpet av4-5år... Bør jeg da bygge et hus med 3 eller 4 soverom? er vel det som er alfa omega for planene mine :p men hadde jo vært fint med et ekstra rom til lagringsplass

Hva bør en 3barns familie ha til BRA ved grei levestandard?
   #9
 10,486     Akershus     0
Jeg ville hatt et soverom til hvert av barna, men de trenger ikke nødvendigvis være så store.

Vi har i dag en på 12 år, og ei på snart 2. Vi har 2 soverom, så vesla bor på vårt rom. I kjelleren tegner jeg inn et "stort" soverom på 13 kvm til oss store, og et mindre på 8,5 kvm til hu minste. Oppe har 12-åringen et rom på rundt 15, og vårt nåværende er vel ca. 12.
Tanken er at eldstemann trenger litt plass til tingene sine, mens lillesøster ikke gjør det på en stund ennå. Med stunder kan hun flytte opp til vårt gamle soverom. Får vi flere barn, så er det mange nok soverom, og når alle har flyttet ut, kan vi slå ut veggen mellom rommene i kjelleren og lage en kjellerstue eller noe sånt, mens det ene rommet oppe kan huse de av barna som måtte føle for å stikke innom gamlingene.

Huset her er ikke så veldig stort, men vi har heller ikke behov for mengder av plass. Vi koser oss heller med at vi har det vi trenger, bor et sted vi trives, og at huslånet ser ut til å være nedbetalt lenge før fylte 40 år.
Signatur