1,060    3    1  

Dårlig byggvask?

 7     1
Hei! Vi har overtatt nybygget hus hvor det har vært utført en byggvask. Nå som vi begynner å bli ferdig med å flytte og vasker litt, står ikke byggvasken helt til forventningene. På badene er det silikonsøl og noe annet som sitter bom fast. Alle gulvene i huset ble dekket til med papp som ble tapet fast. Overalt er det taperester som vi må slite VELDIG for å få vekk. Byggvasken ble utført av uprofesjonelle tror jeg. Finnes det en standard? Finner ikke noe i leveransebeskrivelsen... Eller er dette vanlig? 

   #2
 651     0
Av erfaring er det vel ganske normalt, man blir gående å vaske ganske lenge i nye hus- og vil anbefale å skifte filter på ventilasjon hyppig det første året i nybygg.
Hvis det ikke står annet enn byggrenhold i kontrakt, så er det ikke regulert av noen standard. NS instad-800 ( het det tidligere i alle fall) - er en standard på ulikt renhold man kan velge å bruke, men da er dette spesifisert. Om den omhandler byggrenhold er jeg usikker på.

Når man overtar huset er har man vel samtidig akseptert renholdet, men enig med du, man bør føle det er rent.. 😌
TSt
   #3
 14,578     0
Men det er ikke let, har erfaring med arbeid på hus hvor alle spor må være borte når huset skal benyttes innimellom arbeider.  Ofte tror jeg det er rent men det er først når jeg har vært med våtmicromoppen at jeg kan være sikker.
Men silikon søl burde en ha funnet på overtakelsen.