2,834    47    5  

Dine beste råd til alenemor til 3 ??

 15     0
Ikke råd av typen : "gi opp byggedrømmen" vær så snill.

Men f.eks: Hvilken husleverandør får man mest for pengene hos? Noen luringer der ute jeg bør styre unna som har med NADA i leveransebeskrivelsen? :p


Hva sparer man penger på å gjøre selv? Hva bør jeg ikke gjøre selv? (altså økonomisk sett).

Ønsker å bygge en enebolig med 4 soverom, siden jeg har tre barn.

Er alt på en flate dyrere enn to etasjer? Ønsker ikke utleiedel.
Trenger ikke et stort hus, men er en fordel at barna får litt privatliv.

Jeg har egenkapital på nærmere 1,2 mill, men ønsker å bygge så billig som overhodet mulig, siden jeg ønsker å ha en fin hverdag med barna i stedet for et palass å bo i. Egenkapitalen skal presse lånet mitt ned, ikke være med på å utvide lånet (hvis den setningen var forståelig).

Er det mulig å få satt opp et hus KJAPT, eller tar det bortimot et år å få opp et hus som en av leverandørene fortalte meg?

Jeg kan legge gulv, male huset, plate/liste etc. Dropper kjøkken og setter inn IKEA kjøkken selv. Andre ting? Hjelp meg kjære dere :) 

   #1
 598     0
Skal du ha tips til lokale leverandører så bør du oppi sted du ønsker å bygge.
Tomt? Tomta er ofte den største besparelsen idag, bor du utenfor press områder blir sluttprisen noe helt annet.
2 etasjer er som regel billigst i Norge pga utnyttelsesgraden vi har på tomter, som sagt tomt er den mest fordyrende delen. Fin en plass du bruker pengene på huset istedet for tomta så er du kommet langt.

Ungå vinkler og hold deg til minimalistiske produkter så kommer man et godt stykke med feks 3-3.5mill.


Du klarer sikkert klare mye selv, ikke alt er en stor besparelse, overflater feks om du kan sparkle å male selv og evt liste så har du fort fulltidsjob i 3-5 ukersom du kan spare rundt 100tusen på. Kjøpe og montere et ikea kjøkken har du 1 uke til å sparer sikkert 25-35tusen bare i montering, så har du evt påslag du sparer.
Du bør finne ut hvor mye tid du vil bruke selv på ferdigstille huset fra avlevering, å fremdriften din er det bare du som styrer.


   #2
 3,909     Asker     0
Dersom du ikke har noe erfaring, ville jeg frarådet sparkling. Sett det da bort. Ville vært nyttig om du sier noe om budsjett og tomtepris. Kan nesten ikke komme med råd uten det. Dersom du får billig flat tomt og budsjett på 2,5 er det noe annet enn et prosjekt til 5. Billig som mulig er litt vanskelig å snakke om. Da Alvsbyhus (absolutt billigste) er mer sammenliknbart med oppusset hus enn andre nybygg. De er issolert godt og slikt, bare den generelle overflatekvaliteten er litt stusselig.
Signatur
   #3
 598     0
Tror også du kommer langt med alvsbyhus. Bare å se på hjemmesiden dems, de har vel noen demohus rundt omkring man kan titte innom også.
   #4
 3,909     Asker     0
Jeg har vært inni et slikt hus. Er helt Ok. Bedre enn brukt bolig pusset opp av mannen/kvinnen i gata, men er ikke helt sammenliknbart med et hus fra f.eks Mesterhus. Samt det er absolutt ingen mulighet for endring. Vegger kan ikke flyttes en mm. Samt stendere og takstoler er ikke Cc 60, så evt skikkelig issolering og innredning av loft er et sant H******.

Men dersom vi har en ide om budsjett er det lettere. Samt lokasjon og tomtepriser.
Signatur
   #5
 598     1
Det er jo normalt at det er et helvete å prøve gjøre noe med elementhus etterpå. Men det er kanskje da bedre evt selge å kjøpe noe annet den gang man føler man trenger noe annet.
   #6
 6,704     Akershus     0
Velkommen til Byggebolig!

Du kan jo starte med å lese Mariana sine tråder om husbygging som alenemor med tre barn. Hun har to tråder:

http://byggebolig.no/bygge-nytt-pusse-opp/alenemamma-bygger-hus/

http://byggebolig.no/bygge-nytt-hus/aleinemamman-byggjer-hus

Utgangspunktet er forholdvis likt som ditt. 
  (trådstarter)
   #7
 15     0
Hei, takk for svar, setter pris på det. Jeg svarer alle i samme tekst, så det kan virke rotete:

Tomta koster bare 500.000, men den er skrå og sprengning etc kommer på 300.000. Har fått fastpris. Godt å høre at 2 etasjer gjerne er billigere da. Skal bygge på skollenborg, Kongsberg. Hadde det vært en dyr tomt måtte jeg bare gitt opp byggingen, for jeg kan ikke flytte uansett. At vinkler osv fordyrer er greit, jeg skal ha det så enkelt som mulig.
Hvordan er egentlig veggene når leveransen sier «klar til overflatebehandling ? Ser noen skriver sparkle og male, så da må veggene sparkles? De er ikke klare til å males?
Elementhus, er det der det ser ut som de setter sammen X antall brakker når de bygger huset?
Budsjettet er på 2,5 mill, uten tomta. Men inkludert sprengning, støping osv… Da har jeg ca 1,2 mill i EK, så jeg KAN velge å bygge dyrere eller å bygge så billig som mulig for å sitte igjen med lavest mulig lån. Banken anbefalte å bygge rimelig, slik at EK da gir meg et lavere lån til slutt.
Takk for link, skal lese det J

Så Alvsbyhus er billigst? Kvaliteten er ok med tanke på at alternativet mitt er å kjøe et hus og pusse opp? Tenker at nybugg er nytt uansett, vil ikke gå på en smell med drenering, tak, kledning, råte etc når jeg er alene med tre barn. For meg er det ikke viktig med et fancy hus, jeg trenger en praktisk planløsning som jeg kan leve med. Tenker at 150 kvadrat er mer enn nok. Har sett på noe mindre også.

Planen er å droppe vannbåren varme, sentralstøvsuger, kjøkkeninnredning, peis (får varmepumpe billig av en kjenning og har aldri p.d.d hatt behov for peis). Vil legge gul, panelplater, male, liste etc selv. Maler huset selv. Vurderer å få satt opp skallet, med rør, el-punkter etc. Har ikke hatt tid til å satt meg inn i alt enda, og føler det er enklere etter en briefing med dere J

HSt
   #8
 36,725     Lillestrøm kommune     1
Avlsby hus pleier å bygge på krypkjeller, noen som har erfaring med at de bygger på en sokkel ?

Det viktige når en bygger i skrånende terreng er å prøve å bygge en sokkeletasje der en også nyttegjør seg kvadratmetrene. Du kan dermed krympe totalarealet. Sokkeletasjen tror jeg ofte er vel så rimelig som resten.

   #9
 3,909     Asker     0
Du må enten ha vannbåren varme eller peis. Evt annen kilde som ikke er strøm. Du kan ikke bare ha luft varmepumpe etter hva jeg husker. Er TEK10/TEK17 som bestemmer dette.

Med 2,5 mil snakker vi elementhus/ferdighus og ca 100 m2.

Malingsklart betyr egentlig at det gjenstår ganske mye. Det må legges gulv, sparkle og male vegger, samt bygges bad. Badene er da gjerne levert med spon på gulvet og sluk og rør lagt rett sted. Men badet trenger full oppbygning. Det er gjerne også ikke kjøkken men et gavekort på 50-90k i kjøkken hos Sigdal eller liknende. Du får ikke ferdig kjøkken derfra for 50k for å si det slik;)

Huset vi prosjekterer nå har standardleveranse (malingsklart) på ca 3,2 mil, mens endelig sum ligger på ca 6 mil uten tomt. Graving, sprengning og tilbakefyll er pessimistisk regnet inn som 700k uten støp. Så du ser det er betydelige merkostnader dersom det er standard malingsklart. Da er gjerne ikke rørlegger ute 50-80k med. Samt utvendig strøm++++

Vil ikke skremme deg bort, men du bør kjenne kostnadene. Jeg ville estimert tomt+23000*m2 som pris dersom du bygger forsiktig. Da ser man enkelt at 2,5 mil gir litt under 110m2. Det kan ved litt knot på tomten raskt løpe til 25k PR m2. Husk også byggesaksgebyr (15-30k) samt tilknyttningsavgifter og TV/Internett etc. Løper på.
Signatur
   #10
 3,909     Asker     0
Avlsby hus pleier å bygge på krypkjeller, noen som har erfaring med at de bygger på en sokkel ?

Det viktige når en bygger i skrånende terreng er å prøve å bygge en sokkeletasje der en også nyttegjør seg kvadratmetrene. Du kan dermed krympe totalarealet. Sokkeletasjen tror jeg ofte er vel så rimelig som resten.


Tror det er litt knot å bygge de på sokkel, da de ikke bygges med radon sperre. De bruker lufting i ringmuren. Er ikke plate på mark.
Signatur