11,192
5
0
Elementhus vs plassbyggd trekonstruksjon vs Porebetong vs Jackon
29
Oslo/Østfold
0
Hei. Har sålangt tenkt at vi skal bygge plassbygdtrehus, menindet siste har jeg sett litt på elementhus.
Tanken med Porebetong og Jacon thermomur har også kommet opp?
Hva er fordeler og ulemper med de ulike systemene?
Liker tanken godt ved ytong og jackon at man ikke trenger plast,.
Trenger sårt litt head to head info for å ta et så velbegrunnet valg som mulig.
Tanken med Porebetong og Jacon thermomur har også kommet opp?
Hva er fordeler og ulemper med de ulike systemene?
Liker tanken godt ved ytong og jackon at man ikke trenger plast,.
Trenger sårt litt head to head info for å ta et så velbegrunnet valg som mulig.
Elementhus levert som råbygg: Ble for min del fryktelig dyrt. (ikke aktuelt)
Elementhus levert som ferdig: Du får ikke endret stort etter det er produsert,man må ha husket absolutt alt( var for min del aldri aktuelt)
Porebetong: ikke vært borti dette, men virker som en okey byggemåte og det går kjapt. Jeg syns dog det virker noe spinkelt med "luft betong"
Plassbygd trehus: God norsk tradisjon, knaker litt under de værste høststormene, levert som prekapp går det kjapt å bygge. Dog mye mas med plast osv,men med flinke snekkere hadde jeg ikke sovet dårlig om nattan.
Thermomur : Genialt byggesystem som går fort å sette opp, og man ender opp med en armert betongmur med isolasjon utvendig og innvendig. Kjempelett å slisse inn rør osv i vegg, god u-verdi, lunt og godt, bra lydmessig. Slipper og ekstra isolere,bare skru gipsen rett på isoporen. Godt mulig å sette opp som selvbygger, men som førstegangs amatør bør man huske at høy isoporvegg og vind ikke er en bra kombinasjon, samt at du heller 10 talls tonn betong opp i en høy vegg bestående av isopor så tenk på nødvendig sikring.
Leca: gammel norsk slager,som etter mitt syn har gått ut på dato i forhold til andre mur løsninger.
Mail: Naessmaskin@outlook.com / post@ksn-as.no
www.ksn-as.no
Tlf:48018107 | PM
Elementhus (jeg bor selv i et elementhus nå): Måtte stå for alt arbeidet med byggegrunn og kjeller opp til ferdig bunnsvoll for elementene. Når elementene var på plass var det en del etterarbeider innvendig som også kostet. Dersom man går for et elementhus bør man nøye regne gjennom og få pris på alle deler som ikke er med i grunnpakken.
Porebetong/siporex: Har aldri brukt dette selv, men vil tro at man får ekstremt tykke vegger om man skal ivareta dagens krav til u-verdi for yttervegger.
Plassbygd trehus: Helt ok, har bygd mange trehus. Det er som Skage skriver, knaker litt og etter noen år må man belage seg på en del vedlikehold, men en god norsk tradisjon.
Thermomur: Helt ok, men har sine svakheter ved at utvendig så er den pussede isolasjonsoverflaten lett utsatt for trykk- og støtskader samt at det er på en del andre thermomurer registrert sprekkdannelser.
Innvendig på en thermomur fester man en gipsplate på isolasjonen og man må legge inn ekstra feste/spikerslag for innredninger.
Leca: Isoleca gir et murhus av god kvalitet. Dersom man liker leca som overflate i vegger er dette et bra valg. Personlig liker jeg ikke leca siden det alltid er vanskelig å feste skap, hyller og andre ting i en porøs vegg.
Nytt alternativ: Kjerneisolert betong: Det blir mer og mer vanlig å bygge hus i kjerneisolert betong. Det finnes løsning med tradisjonell forskaling som isoleres med en isolasjonskjerne i midten og en nykommer i norge nå er ferdige kjerneisolerte forskalingsblokker av betong som man stabler opp, armerer og støper i etterpå.
Jonny Bekkhus (ansatt i CitySteinhus - Leverandør av kjerneisolerte betonghus)
Ansatt i City Steinhus
www.citysteinhus.no
Leverandør av isolerte forskalingsblokker, fundamentløsninger, kjellere og murhus av betong.
Jeg bor i ett hus som ble bygget i jig. Fordi jeg fikk problemer med finansieringen etter å ha signert ferdighus kontrakt. Da det tok laaaang tid å få reist pengene lagde de veggene ferdig på fabrikken. dvs at huset kom med trailer og stod ferdig med vegger på bare noen timer. Dette kan jeg anbefale! veggene er lagd av materialer og i ett stabilt miljø så derfor har ikke jeg noen form for "knirk". Så det er ikke noe galt med dette. Men bruk leverandører som ikke jukser i faget. Dette er min anbefaling. Når det gjelder thermomur etc så koster pussingen av disse husene syk mye så da bør du sjekke dette først for her kan du ryke på en smell.Lykke til
Bluesmann
Har du noe mer info om dette? Lenker til produkt info. Hvordan er det prismessig i forhold til Leca?
Jobber i software bransjen.
Byggeblogg: http://evighetsprosjektet.no
Kjerneisolerte forskalingsblokker er noe billigere enn feks Leca Iso 35cm levert på østlandet.
Dersom du ønsker mer informasjon må du ta kontakt utenfor dette foraet.
Jonny Bekkhus (Ansatt i CitySteinhus.no - post@citysteinhus.no)
Ansatt i City Steinhus
www.citysteinhus.no
Leverandør av isolerte forskalingsblokker, fundamentløsninger, kjellere og murhus av betong.