1,279    5    0  

Elfa-system på vaskerom. Tåler gipsvegger særlig tyngde?

 34     0
Jeg har pusset opp et vaskerom og vurderer å henge opp Elfa hyller med stag/skinner på 195 cm. Totalt fire stykk.

Jeg må kunne ha litt vekt på hyllene totalt sett. 

Jeg fester dem med ankerskruer i gipsveggen. Det er ikke mulig å skru meg inn på stenderverket for da vil skinnene komme i konflift med andre ting flere steder.

Har dere erfaring med Elfa på gips?

Takk for hjelpen.

HSt
   #1
 36,754     Lillestrøm kommune     0
Normalt kan dette gå galt, men det finnes skinner for å henges i opphengsskinne den må du vel kunne skru i stendere i tillegg ?
  (trådstarter)
   #2
 34     0
Hmmm, det var et godt tips. Den tenkte jeg ikke på. Det vil være en ventil som står i veien, men da må jeg gå under denne.

Men ok, rett på gipsvegg er altså lite lurt slik jeg forstår deg.
   #3
 5,751     OSLO     0
Ingen problem og feste i gips, så lenge du bruker ordentlig gips anker
Men henge skinna øverst burde du kunne skru i stendere, stendere skal stå på cc 60, finn første, og mål 60 bort til neste
   #4
 264     Oslo     0
Når det gjelder ventilen så er det ikke verre enn å kappe opphengs skinna forbi denne så du får skrudd den fast i bjelken øverst uten å lete etter stendere. Skinnene henger du jo der du trenger de og det er ikke sikkert du absolutt må ha en der ventilen er.
TSt
   #5
 14,622     0
Jeg hadde kollega som hadde blitt drept om han ikke var på besøk på mitt kontor når bokreol laget med dette raste ned. Var festet bak kontorpulten så han hadde fått den i bakhodet.  Det må festes i stendere. Finnes som beskrevet en utgave med hengeskinne oppe. Hørte braket på andre siden av korridoren og alt lå over skrivebordet etterpå.  Satt opp av firma som leverte hyllene....