bex
   #11
 4,293     Østlandet     0
jeg kan ikke tro noe annet en at det er selvbærende, prøv og finn en takstol tabell, og mat inn størrelsen på takstolene, da ser du om den er dimisjonert stor nok eller trenger faktisk understøttelse
Signatur

   #12
 22,342     Akershus     0

finn en takstol tabell, og mat inn størrelsen på takstolene, da ser du om den er dimisjonert stor nok
Hvis du bruker en "moderne" tabell er de sikkert ikke solide nok da kravene til snølast er øket siden 70 tallet.
   #13
 3,573     buskerud     0
Hvis veggen er samme retning som takstolene har en iallefall ikke noen bærende effekt.  W takstoler av den typen er selvbærende, men hvis man har en langsgående vegg i midten av huset, har den ofte litt hjelpe bæring uansett.
Tok bort en vegg selv som gikk samme retning som takstolene for å lage åpen stue kjøkken løsning... den var det ikke spenn i stenderne en gang, så den hadde null funksjon.

Annen måte å se det på er at hvis takess platene går gjennom veggen. En skikkelig bærevegg vil ikke blitt satt inn etterpå, da vil takess platene slutte på hver sin side av veggen.

Tror du 110% sikkert  trygt kan ta bort alt.

   #14
 265     0
Det er bare noen av disse takstolene som har vegg under seg i dag. Regner derfor med alle takstolene er dimensjonert for å ikke ha bærevegg. Om de tilfredsstiller dagens krav til snølast er ikke sikkert, men det hjelper i såfall lite å bare ha bærevegg under ett par av takstolene.

Edit:
Ser at det er en vegg til der under de andre takstolene. Og på bildet ser jeg at det kan være overdekning over dør som støtter opp resten. Men tror vel uansett at den veggen du vil rive er litt for puslete til å være beregnet som bærevegg. Hvis du ringer til ett etablert snekkerfirma, så bør de kunne ta en titt og avgjøre for en times fakturering.
  (trådstarter)
   #15
 17     Nord-norge     0
På nytt, takk for alle svar og takk for engasjementet rundt spørsmålet.

Jeg innser nå at det ikke er lett å gi et 100% svar så jeg kommer til å ta kontakt med et firma for å være på den sikre siden.  Jeg tror ikke forsikringselskapet gotar unnskyldingen "Men jeg var jo 99% sikker":)

Jeg har i alle fall lært noe i denne tråden, så takk for alle bidrag:)

   #16
 1,103     0
Hvis taksperrene ikke hadde vært selvbærende ville en av stavene vært i lodd ned mot vegg. Tommelfingerregel.
  (trådstarter)
   #17
 17     Nord-norge     0
Tenkte bare å informere om at de aller fleste av dere hadde helt rett:)

Jeg har hatt et snekkerfirma her, og de bekreftet at taket er selvbærende

Takker for alle bidrag.