11,217    11    0  

Erfaring med montering av elko multiboks 1,5

 87     Bærum     0
Hei!
Har tidligere brukt "vanlig" elko multiboks for ettermontering. Den har egne skruer og flenser som faller ut og sitter veldig godt.

Skal nå montere elko plus doble stikk og trenger derfor 1,5 bokser. Har gått til innkjøp av Elko sine 1,5 multibokser. Disse har innfesting på samme skrue som feste av el-element. Noen som har erfaring med disse? Sammen med elko pluss doble stikk?
Siste redigering: Wednesday, February 15, 2012 1:23:49 PM av plehne
Erfaring med montering av elko multiboks 1,5 - Elko_MULTIBOKS_1_5_1.jpg - plehne

   #3
 70     Åsnes     0
Skruene i boksen fester både boksen og stikkontakten.Så enkelt er det for de som kan Smile
   #4
 21,481     Enebolig     0
Jeg har brukt ytterst få av disse. Min erfaring er at hullene må være perfekte for at det skal gå bra, med andre ord mye mer tidskrevende enn den vanlige multiboksen. Men må man, så må man.
   #5
 148     0
Eg bytta ut alle mine 1 hulls gamle elkobokser fra 1980 til 1,5 multiboks på alle vegger eg ikkje reiv platene på under totalrenovering i 2010. Det var et knot å få ut den gamle boksen/spikrene , men med elko boremal i hullet gikk det fint å borre ut resten av hullet. (det er faktisk ikkje 1,5 hull men det er ei anna sak).

Men så til spørsmålet ditt. Erfaringa er at det ikkje et noke problem å bruke desse boksene, men bruk multifres fra elko, da blir det best. Men boksene er mindre innvendig enn vanlige 1,5 bokser. Eg fikk plass til 5x2,5 PN og 2 wagoer bak en dobbel stikk, så litt plass er det jo.
   #6
 7     0
Min erfaring er at patenten ikke er helt 100%. Man skal skru til skruene for å feste boksen, for å så skru dem litt ut igjen for å kunne tre på stikk, og skru det fast. Jeg opplever at når man skal skru ut skruene, så løsner hele boksen og blir løs i hullet igjen... Sånn sett er enkle multibokser bedre, men ikke noe stort problem hvis man bare stikker en finger inn i boksen og holder igjen den hvite festeklaven når man skrur ut skruen...
   #7
 1,029     Oslo     0
Har ikke montert så mange av dem, men som Presidenten sier så er det bare å bruke den malen så går det veldig fint. Har ikke merket problemet som overstående sier, men går ut ifra at han har montert noen flere en meg Smile

  (trådstarter)
   #8
 87     Bærum     0
Kikket litt nærmere på boksen i går, og da så jeg at det var "mothaker" på festeklaven slik at man kan gjøre som du sier: skru den fast først, så skru ut skruen litt igjen og hekte på stikk.

Takk for gode og opplysende svar Smile
   #9
 3,109     Norge     0

Har ikke montert så mange av dem, men som Presidenten sier så er det bare å bruke den malen så går det veldig fint. Har ikke merket problemet som overstående sier, men går ut ifra at han har montert noen flere en meg :)


No må du lese teksta og ikkje berre sjå på bileta gutt ;)
Det var franko
   #10
 1,029     Oslo     0
Ser den Aktiv, tar selvkritikk på den Wink Eltråd og den avataren så var egentlig oddsen med meg men. Håper franko ikke er meget fornærmet.