3,064    4    0  

erfaringer med sprøytebetong?

 111     vestlandet     0
hei...

har prøvd å finne info om sprøytebetong.
er det noen som har brukt dette?

   #1
 2     Trøndelag     0
Brukte sprøytebetong da jeg støpte kjellergulv i huset som har jord-gulv og opprinnelig bygd i 1901. Jobben gikk smertefritt og greitt, jeg leide inn to mann i to timer til å hjelpe meg. 3 kubikk betong til ei gulvflate på 40 m2 ble sprøytet inn gjennom kjellervinduet, og selve pumpejobben var gjort unna i løpet av en liten time. Jeg brukte noe som heter "flytbetong". Den flyter utover av seg selv, du trenger bare å justere fall mot sluk så snart den er stivnet slik at du kan bevege deg på den ved hjelp av f.eks. isoporplate som underlag.  Prisen på bare betongen i kvaliteten B30M60 med tillegg for synk var i høst vel 1100 kr. pr. kubikk. Vær obs. på at det i totalprisen også medregnes tillegg for rigging og pumping og selvfølgelig transport. Ta kontakt med lokal betongleverandør, jeg ønsker deg lykke til.Smile
Siste redigering: Saturday, February 19, 2011 1:15:41 PM av stbo
erfaringer med sprøytebetong? - IMG_2160.jpg - stbo
erfaringer med sprøytebetong? - IMG_2159.jpg - stbo
HSt
   #2
 36,885     Lillestrøm kommune     0
Det du beskriver som sprøytebetong er vel ikke sprøytebetong.  Sprøytebetong brukes f.eks. på billige grunnmurer der en setter opp et rammeverk i tre, deretter isolasjon (isopor e.l) og utenpå dette armeringsnett.  På dette sprøytes betong, gjerne tilsatt plasfibre e.l. uten noen form for forskaling og sprøytebetongen "henger" på veggen.  Karakteriseres vel her på forumet som en noe usikker løsning (risiko for kondens på innside) og styrkemessig er muren vanligvis svakere enn en normal grunnmur. (Skal du bygge på en 2. etg på et 1 etasjes hus må ofte grunnmur forsterkes).
  (trådstarter)
   #3
 111     vestlandet     0

Brukte sprøytebetong da jeg støpte kjellergulv i huset som har jord-gulv og opprinnelig bygd i 1901. Jobben gikk smertefritt og greitt, jeg leide inn to mann i to timer til å hjelpe meg. 3 kubikk betong til ei gulvflate på 40 m2 ble sprøytet inn gjennom kjellervinduet, og selve pumpejobben var gjort unna i løpet av en liten time. Jeg brukte noe som heter "flytbetong". Den flyter utover av seg selv, du trenger bare å justere fall mot sluk så snart den er stivnet slik at du kan bevege deg på den ved hjelp av f.eks. isoporplate som underlag.  Prisen på bare betongen i kvaliteten B30M60 med tillegg for synk var i høst vel 1100 kr. pr. kubikk. Vær obs. på at det i totalprisen også medregnes tillegg for rigging og pumping og selvfølgelig transport. Ta kontakt med lokal betongleverandør, jeg ønsker deg lykke til.:)


Det er pumpebetong ikke spprøytebetong
   #4
 2     Trøndelag     0
Beklager, men jeg tok nok feil, selvfølgelig var det pumpebetong jeg brukte til mitt kjellergulv, noe som også fremgikk av bildene. Men jeg var så begeistret over resultatet og hvor kjapt det gikk å få jobben gjort, at jeg i min villfarelse og av ren uvitenhet kom i skade for å kalle dette sprøytebetong.