100    0    0  

Få ned prisen på tilbygg/renoveringsprosjekt

 5     0
Hei,
Vi er endelig kommet dithen at vi har fått landet på et prosjekt og fått et tilbud på utføring. Kort sagt skal vi bygge et lite tilbygg på ca 15 kvm, flytte rundt på eksisterende planløsning (nytt bad i tidl. soverom, nytt bad der det pt er bad, flytte kjøkken inn i stue). 

Gulvet er pt et iskaldt lappverk så vi ønsker å gjøre noe med det også (har fått tilbud på varmefolie som da legges oppå eksisterende gulv og så ny parkett oppå der igjen). Som om ikke det var nok må vi kle om og etterisolere, samt bytte alle vinduer... og legge nytt tak! 

Som dere skjønner har det hopet seg opp med vedlikehold som vi nå må ta et røsk for å rydde opp i. Det beste hadde vært å revet hele huset og bygget nytt, men det er (dessverre) uaktuelt. 

Prisen vi har fått fra byggmester (inkl underleverandører) er på drøye 2 mill. Da er det meste inkludert (unntatt gulv).

Skal vi få lån til dette må vi klare å få ned prisen endel. Noen som har erfaringer med hva det kan lønne seg å gjøre selv i slike store prosjekter?

Jeg er ganske handy om jeg skal si det selv, men kommer nok til å bruke mye mer tid enn en byggmester på de ulike delprosjektene... vi vil jo heller ikke gå i beina på håndverkerne.

På forhånd takk for råd 😊