9,757    21    0  

Faktura fra snekker

 27     Ålesund     0
Fikk et norsk firma, hovedsaklig med arbeidere fra Litauen til å gjøre en jobb hjemme hos meg. I den forbindelse ble en norsk byggeleder fra et annet firma konsultert sånn at jobben skulle bli utført forskriftsmessig og at det ikke skulle oppstå noen problemer med tanke på språk etc.

Jobben ble utført på en tilfredsstillende måte, både ift forskriftene, estetikk og tid. Etter en ukes tid mottok jeg fakturaen fra firmaet som utførte jobben. Jeg betalte den og var meget fornøyd med at saken tilsynelatende var ut av verden.
Noen uker senere kom det dog en overraskelse i postkassen. En faktura fra den norske byggelederen. Der har han fakturert hele fire timer befaring og oppfølging. Dette stusser jeg på og mener selvsagt at det bør informeres om dette på forhånd. All den tid jeg ikke har hatt noen avtale med den norske byggelederen så synes ikke jeg dette er noe jeg skal betale for, men hva tenker dere?
Er det vanlig praksis?

   #1
 7,686     Bærum     0
Hvem hyrte inn konsulenten? Hvis det var byggefirmaet, ble det gjort på din oppfordring?
  (trådstarter)
   #2
 27     Ålesund     0
De hyrte inn konsulenten, fordi de var usikre på hvordan jobben skulle utføres. Det skal dog sies at jeg ringte direkte til konsulenten midtveis i jobben for å få hans vurdering.
  (trådstarter)
   #4
 27     Ålesund     0
Har sendt mail og forklart hvordan jeg ser situasjonen. Venter i spenning...
   #5
 1,463     Harstad     0
Kanskje du skulle betalt 30min for telefonsamtalen, men ikke mer enn det. Regner da med at du ikke har bedt konsulenten befare arbeidet for å besvare ditt spørsmål.
Signatur
   #6
 1,570     Sunnmøre     0
kva jobb vart utført slik dei hadde behov for å leige inn konsulent?
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 27     Ålesund     0
På telefon så forklarte jeg hvordan progresjonen hadde vært, samt at det virket som at det var brukt feil type material (uimpregnert/impregnert). Jeg ba aldri om at han skulle komme å befare arbeidet, men det gjorde han. Etter dette gikk forsåvidt arbeidet på skinner.

Jeg er inneforstått med at jeg kanskje må betale noe. Håper dog det blir litt mer i retning av det Knett forslår.


   #8
 1,570     Sunnmøre     0
men sida firmaet leigde inn ein konsulent nokre timar må det jo vere noke meir bak, bærende konstruksjon eller liknandes. Eit vanleg tømrarfirma leigar ikkje inn konsulent for å vurdere estetikk, forskrifter og tid...verkar heilt søkt for meg det.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 27     Ålesund     0
De skulle erstatte/bytte deler av bunnsvilla på tre av fire sider av huset mitt fra 1912.
Jeg hadde innhentet anbud fra fire andre firma og de jeg endte opp med var på langt nær de billigste, men de hadde generelt meget gode vurderinger og jeg ble anbefalt disse av noen naboer litt bort i gata.
  (trådstarter)
   #10
 27     Ålesund     0
Da har jeg fått svar fra konsulenten. Er ikke helt sikker på om jeg forstår hva han mener.. Limer inn mailen her og sensurerer navn etc :

Viser til vedlagte fakturagrunnlag fra oss og til rapport fra befaringen. Vi har fakturert BLABLABLA AS for vårt oppdrag på Adresse 123. Vi ble kontaktet av BLABLABLA for å gi faglige råd i forbindelse med utbedringen. Det er naturlig at BLABLABL får dekket sine kostnader i forbindelse med oppdraget - befaringer og arbeidsledelse er en del av dette. Minner om at du i løpet av oppdraget kontaktet meg direkte for å gjennomgå løsning og utførelsesmetode, da du ikke var helt konfortabel med valgt løsning. Jeg mener at BLABLABLA bør kunne fakturere deg også for nødvendig arbeidsledelse. For dette oppdraget valgte de å benytte oss til dette.

Mvh
Jens Jensen

Noen innspill folkens?