1,884    21    2  

Fibertrøbbel, deling av fiber frem til hus

 25     0
Hei!

Når vi fikk lagt fiber til huset fra Canal Digital, la de trekkerør inn til huset og fikk koblet opp som normalt. Med nærmeste nabo derimot gikk det ikke like bra. Trekkerøret var blitt blokkert, og kunne ikke brukes.

Relacom/Canal Digital dro derfor en kabel ifra skapet våres (på utsiden av huset) og bort til naboen med lovnad om at det bare skulle ligge en ukes tid. 4 måneder senere ligger kabelen her fortsatt, og det skal straks asfalteres på plassen.

Er det noen ulemper for våres del om kabelen skulle bli liggende? Jeg har svært lite kunnskap om hvordan fordelingen av fiber fungerer, men jeg skjønner såpass at det værtfall er lite ønskelig å ha en kabel som tilhører naboen på tvers over tomta generelt Tongue

   #1
 24,751     Akershus     0
Vet ikke hva de har lagt hos deg. Her er det GPON over én fiber. Dvs at alle naboene er matet med én fiber som deretter er splittet i et fordelingsskap. Mai "vi henger alle på samme fiber". Om det er brukt samme system hos dere, så er bare splitten lagt hos deg.

Signatur
   #2
 24,751     Akershus     0
Vet ikke hva de har lagt hos deg. Her er det GPON over én fiber. Dvs at alle naboene er matet med én fiber som deretter er splittet i et fordelingsskap. Mao "vi henger alle på samme fiber". Om det er brukt samme system hos dere, så er bare splitten lagt hos deg.

Signatur
HSt
   #3
 36,747     Lillestrøm kommune     0
De pleier å ha dumme fordelingsskap som kun splitter ut fibre fra mangefiber i stamkabler. På området her skal de ha ca 200 fibre i hovedsentralen flere km unna. I fiber inn til hvert hus pleier det å være 2 par fibre så det er mulig at de har hengt en nabo innpå en ledig fiber. Huseier bør derfor kontakte dem å få en avklaring på hva som er midlertidig og hva som planlegges som permanent
   #4
 24,751     Akershus     0
Enig i at deg gjerne legges 4 fiber, men Telenor og Lyse/Altibox bruker bare én. Da er det trolig et PON (passivt optisk nett) som brukes og en stor gruppe kunder termineres med én fiber i sentralen.

Uansett, her er det trolig som HSt antyder, ledig fiber er splittet av. For deg vil det først kunne få betydning om du tar inn leieboer og det vil trengs separat fiber til vedkommende. For deg er det lite sannsynlig at din fiber vil renne full.

Uansett, kjedelig med 3.partkabling over tomta dersom det kan unngås.
Signatur
HSt
   #5
 36,747     Lillestrøm kommune     0
Det erAltibox med annen tilbyder jeg refererer til.
TSt
   #6
 14,622     0
NTE som leverer Altibox i trøndelag benytter dedikert fiber helt frem til hver, en felles sentral i området for minst noen tusen abonenter. Trolig har det vært vann i fiberrøret som var frosset så nå som det er sommer bør de i kunne gjøre det om men saken er vel trolig glemt. Det var to fibre i det som er inn til huset.
  (trådstarter)
   #7
 25     0
Da ser det ut til at kabelen blir liggende. Antakeligvis blir det asfaltert over store deler hvor kabelen ligger allerede i morgen.
Noen som vet hvilke rabatter jeg bør kreve fra Canal Digital som følge av dette?

  (trådstarter)
   #9
 25     0
Jeg fikk dette til svar når jeg spurte om det er noe bedre pris å hente på det. Men misforstår jeg helt når det står at det skal avtales etter nærmere avtale når de skal dra kabelen videre til neste hus?
   #10
 56     0
Jeg kan ikke se at du misforstår. Du får be dem om å fremlegge avtalen dere angivelig har om fremføring til naboen.