#81
 538     Øst-Finnmark     0

Beklager til alle som føler seg støtt over overskriften og sleivete kommentarer.
Helt oppriktig så var bakgrunnen for innlegget at jeg ikke skjønner hvorfor det puttes DL til 1500-2000 kr/stk i himlingene rundt om i de norske hjem. Men luft/vann-varmepumper skal dere ha hengende på ytterveggene.. Det er en annen skål.
Så skjønner jeg nå at mange har et svært nært forhold til sine DL. Og det er helt greit for min del  :D
Jeg kjøper heller slike (har ingen tilknytning til butikken):
Er ikke det der bare en utenpåliggende downlight / spotlight?

   #82
 3,216     0

Klarer faktisk ikke å se det negative i spott selv, selv om svært mange på dette forumet er i mot det! Jeg har i 1. Etg 49 stk, gang, bad kjøkken og stue! 26 av dem i stue! Og det er kun 1 stk som irriterer meg bittelitt (litt blendende) på ett sted i sofaen! Eller så er jeg vanvittig glad for at jeg har valgt å sette inn så mange! Kan velge hvor mye lys jeg vil ha til enhver tid! Skal man støvsuge, ja da er det bare å skru opp dimmeren, så er hele stua godt opplyst! Skal man slappe av på sofaen med en film, er det bare å dimme helt ned! Ikke er det taklamper, (bortsett fra en over spisestue bordet) som henger i veien. Slipper vegglamper for hver 2. meter.. Og har mere en nok lys!
Hilsen en som er stor fan av spottere :-)


Dimming er vel ikke akkurat unikt for spotter? Og det blir mye flere lyspunkt med spotter som generell belysning. Det er ikke det at de ikke har sin misjon, men synes ett par av argumentene dine haller litt igjennom.
   #83
 401     0

Ett lengre stykke Off Topic, men jeg er veldig nysgjerrig; Hvorfor ommøblere så ofte?

Vi har møblene der de hører hjemme, og å ommøblere "Hele tiden" (leste jeg 3 ganger i året?) høres ut som et unødvendig onde?


Spør damene, dei likar slikt. Eg trur TV-en har stått på fem forskjellige plassar i TV-stova hittil. Og vi har totalt tre stover så møbleringskombinasjonane er bortimot uendelege...
   #84
 538     Øst-Finnmark     0
Det er genetisk betinget. Pynting av hjem og ommøblering er en for for redebygging som hunkjønn av alle arter driver med. Det er for å lokke til seg en make. Det er nå min teori.
   #85
 341     Oppland     0
Vis man må om møblene så ofte, så lider man enten av beslutnings vegring, eller så er man dårlig til å finne den beste løsningen med en gang Tongue
   #86
 2,018     Strømmen     0
Dersom noen lurer, så selges det mer downlight enn noen gang før, så den type belysning
er til de grader ikke ut... helt motsatt... men jeg ser at kundene er mer selektive enn
tidligere, så det typiske rutemøsteret i hele stuetaket blir erstattet av belysning langs veggene og i hjørnene, og da er vi egentlig tilbake til 70 tallet, med lysrør bak gardinbrettet... utviklingen er også at vi selger mer og mer lavtbyggende,
for nedlekting 48x48...
Jeg forfekter jo også at alle som har halogen downlight i taket bør bytte dette til LED
så fort som mulig, vi har kanskje verdens strengeste regelverk for elektrisk installasjon,
men tikkende brannbomber på 200 grader i taket er fullt tillatt...

 
Signatur
   #87
 3,216     0
Tikkende brannbomber med en halv kubikkmeter luft rundt ja, kunne jo faen meg ha lagret radioaktivt avfall uten problem med de gigantiske downlightboksene som brukes.


   #88
 21,481     Enebolig     0
Det finnes forskjellige størrelser. Og i den spede begynnelse ble det ikke brukt kasser.
   #89
 3,216     0
Joda, men om du får en elektriker til å installere halogen nå i disse dager, så er størrelsene av typen stor eller gigantisk. Smile Det er ganske villt hvor store de er når effekten er skarve 30-60 watt.

   #90
 21,481     Enebolig     0
Det er helt til du måler temperaturen en varm sommernatt. Da er avstandene som produsenten krever helt greie. Som regel er disse avstandene større i et ferdig installert anlegg ettersom kassene festes mellom lektene.