#11
 21,481     Enebolig     0
Det har ingenting å si så lenge man gjør det bedre enn minstekravet, selv om det sannsynligvis ikke er nødvendig i dette tilfellet.

En oppegående elektriker skal ikek skifte sikring uten å sjekke tverrsnittet hele veien, men jeg liker også å gjøre ting idiotsikkert for de neste som kommer. Her ville jeg evt lagt inn et vedlegg i tavla som forteller at det ikke er 4mm hele veien på den aktuelle kursen.

   #12
 22,342     Akershus     0

Det som kan skje er at noen som kjøper huset ditt ser ut at du har lagt 4mm2 og bytter til en større sikring på grunn av han tror hele kurset er 4mm2. I tillegg så kan det noen ganger være et problem å feste en 2,5 og 4 i samme punkt. 4 blir festet skikkelig, og 2,5 ikke.
Nå går jo 2,5 en inn i skapet. Du skjønner hva som skjer når du prøver å sette en større sikring på denne.

Det å feste 2,5 og 4 sammen klarer en trikker...
   #13
 21,481     Enebolig     0
Jeg har vært borti noe sånt på en vvb. Riktignok så var det en fast 3kw tilkobling på 25A sikring med 2,5mm frem til en boks og deretter 4mm. Elementet ble byttet til 5kw fordi personen kun har sett 4mm åpent inn i berederen. Eller ikke hatt kunnskap om emnet.

Spes tilfelle, og ikke sikkert det var en elektriker engang. Men jo, jeg liker å gjøre ting idiotsikkert.
   #15
 1,292     Ålesund     0
Ja, en ting er å lage noe idiotsikkert, noe annet er å gjøre noe unødvendig dyrt..
En bør kunne forvente et minimums kunnskapsnivå på de som kommer senere. Kan en ikke det så vil de nok rote til uansett hvor tilrettelagt det er. Dette er jo langt innenfor normer og regler også..