3,637    6    0  

Forankring av ytterdør

 10     0
Er det noen som har noe tips/erfaringer/anbefalinger ang. forankring av ytterdør til lecastein?
Skal sette inn en helt ny dør, ( 99x2010 ) Trodde i utgangspunktet at den gamle døren satt i en karm av stenderverk, noe som hadde gjort jobben enkel i forhold. Men når jeg fjernet utforingene så jeg at døren bare er spikret i lecaen med 95mm spiker! Trenger litt hjelp for at denne døren skal sitte skikkelig fast. Takk på forhånd;)

bex
   #1
 4,293     Østlandet     0
man får leca plugger,  bruk lecaplugger i di forhåndsborede hullene,  skum mellom rammen og leca, så da sitter den som støpt
Signatur
   #2
 13     Sandefjord     0
Nb!
Ved skuming av karm, husk alltid og fukte karmen godt med vann slik at dette ikke vil ekspandere i senere tid.
  (trådstarter)
   #3
 10     0
takk for svar.. dette kommer til god hjelp.. men er du sikker på at leca plugger holder en slik dør, med tanke på at det blir en del bevegelse og slikt i dørbladet osv??
bex
   #4
 4,293     Østlandet     0
ja kjøper du riktig størrelse og monterer dem riktig, skal det holde like godt som noe annet.

fukte karmen? har jeg aldri hørt om, hva er det godt for?
Signatur
   #5
 13     Sandefjord     0
Jeg ville anbefalt deg og fjerne den ene skruen i øverste hengsle med en 100 /120mm lang skrue, som gjør at du trekke karmen helt over. Dette pga at dørens karm vil gi etter, uansett hvordan denne er satt inn pga dørbladets vekt.

Mur/ Leca plugger burde fungere, eller så kan jeg anbefale deg og bruke:

7,6x90 Capricorn karmskrue.
Karmskruen bør man borre et 6 mm hull minimum 40 mm dypt i mur og 55 mm dypt i lett betong siporex. Karmskruen bør festes i min. 30mm dybde i treverket. Produsert i herdet stål. Monteres med Torx 30. 8 stk. pr. karm.