#11
 5,111     Sørnorge     2
Det fine med statistikk er at man kan få den til å vise akkurat det man ønsker. Noen er flinkere enn andre til akkurat det.

   #12
 1,076     1484     0
Sitatet er vel som følger, og ikke sjelden feilaktig kreditert Winston Churchill:

After all, facts are facts, and although we may quote one to another with a chuckle the words of the Wise Statesman, "Lies - damn lies - and statistics," still there are some easy figures the simplest must understand, and the astutest cannot wriggle out of.’
Signatur
   #13
 6,009     Finnmark     0
Nytt hus krever også vedlikehold som koster penger med engang ; som feks årlig service på tekniske løsninger, (bytting av luftfilter) mm........

I TS eksempel hvor man kan kjøpe nytt til 4 millioner istedenfor å kjøpe brukt til 2,5 så mangler noe vesentlig! Hvordan skal feks biten med egenkapital ordnes da, med forbrukslån som mange benyttet idag?? da er det hvertfall ikke noen gevinst med nytt;)

TS bør ta med hele økonomiske biten og ikke utelukke ulemper og problematikken med feks egenkapita/ ekstra årlige service kostnader mm.

Ser at ulike bransjer prøver å ta med årlig kontroll /service, og med slikt( VP, ventilasjon mm) i gammelt hus er det lettere å takke nei!
I nytt hus blir man " påtvunget , fordi da gjelder ikke garanti osv.
Men én tusenlapp her og der ekstra betyr mye om man har lån på 3-4-5 millioner.....
Signatur
   #14
 5,337     Tromsø     1
Artikkelen kan kanskje stemme, dersom ser bort fra beliggenhet, eller man har fritt valg mellom et brukt hus og ei ledig tomt i noenlunde samme beliggenhet. Men for hvor mange er det aktuelt?

Norge urbaniseres, folk flytter til pressområder der alle tomter er bebygd og det er godt utvalg i bruktboliger. Insisterer man på å bygge selv, kan man fort måtte regne inn flerfoldige millioner i tomtekostnader ved å kjøpe et eldre hus med tomt, samt kostnader og byråkrati ved riving og avfallshåndtering før man kan bygge. Alternativt kan man flytte rett inn i det eldre huset, grunnet prisveksten i boligmarkedet har kanskje forrige eier tatt seg god råd til oppussing og oppgraderinger, som gjør at husets tekniske alder er langt yngre enn byggeåret.

I områder som ikke er pressområder, men tvert i mot er preget av fraflytting, er nybygg ennå mer risikabelt. Om man få år etter å ha bygget velger å flytte fra bygda, er gjerne markedsverdien langt under byggekostnadene.
Signatur
   #15
 10,486     Akershus     0
Artikkelen kan kanskje stemme


Hvordan kan det stemme at man betjener 1,5 mill lån med 235.000,- ?
Signatur