3,758    4    0  

Fuktig kjellerrom til treningsrom: Ventilasjon, gulv og maling?

 64     0
Har et hjørnerom i kjeller som jeg så smått har tatt i bruk til treningsrom. Tidligere råbod, har vindu, ventil og utgangsdør til utvendig kjellertrapp. Dreneringen på akkurat dette hjørnet er ikke helt bra (antatt pga den gamle utvendige kjellertrappen), og det virker som om det er noe fuktinnsig gjennom vegger. Virker ikke som om det er noe fukt som kommer fra gulv, har lagt gummimatter litt her og der og det er ikke fuktig under disse etter noen døgn. En luftavfukter fra clasohlson drar 2-3 liter pr døgn i rommet. Trenger derfor noen råd ifht til ventilasjon og behandling av vegger og gulv. Gulv og vegger er pr i dag ubehandlet (leca vegger, murgulv med sundolit e.l.)

Ifht til ventilasjon har jeg følgende muligheter, hvilken vil være best?
1. Avtrekksvifte i eksisterende ventil, og ny ventil i motstående hjørne med friskluft inn (mulig det vil gi veldig kald friskluft på vinter?)
2. Koble rommet til eksisterende ventilasjon (eldre system med kombinasjon av omluft og oppvarmet friskluft), dvs. innluft til rommet med overtrykk og dermed eksisterende ventil som utluft. Fare for at fuktig omluft vil gi kondens på vegger/gulv?

På gulv tenkt jeg å legge (billig, noen tips?) gulvbelegg, ev. med noen cm udekket mot "problemveggen" mtp lufting. Vegger ønskes malt, men usikker på hvilken maling jeg bør bruke som gir tilstrekkelig lufting av veggen?

Takknemlig for tips og råd!

   #2
 10     0
Innsig av fukt kan variere med årstid og regnbørsmengde. Et gulv som ser tørt ut i dag trenger ikke alltid være det. Jeg ville ikke lagt gulvbelegg rett på kjellergulv. Enkleste løsningen er vel å legge fliser med noen mindre tepper på slik at det ikke blir så kaldt å gå på. Skal du ha gulvbelegg bør du legge ned plast og så støpe. Har du takhøyde nok er dette den beste løsningen.

Hovedgrunnen til at man ventilerer i kjelleren er for å holde luftfuktigheten under kontroll. Har man en god luftavfukter forsvinner mesteparten av behovet for bytte ut luften. Etter at vi satt inn luftavfukter i vår kjeller har vi stengt det meste av ventiler. Bruker ikke rommene så ofte, men luften oppleves som frisk. I mine øyne bør det holde å åpne vinduet når du bruker rommet, eventuelt bare ha en vanlig lufteventil som du kan åpne ved behov.

Vi bruker en Meaco DD8L luftavfukter med slange til sluk. Det er nødvendig ellers kan tanken fylles opp på 4-8 timer. Den holder luftfuktighet lav i hele kjelleren så lenge alle dører står åpne.
   #3
 365     trondheim     0
Vi laget trimrom i kjelleren men det er lagt ny drenering så kjelleren oppfattes som tørr. Fukt via gammelt betonggulv er en x-faktor hos oss og vi la platon under Pergogulv samt at gulvlistene ikke er festet på vegg. De er festet til kanten på Pergo ca 1-2 cm fra murveggen slik at evnt. fukt kan sive opp mellom list og murvegg. Ikke noe veldig pen finish men praktisk med tanke på fuktproblematikk.  http://nr14.wordpress.com/2011/06/22/trimrom
  (trådstarter)
   #4
 64     0
Takk for svar begge to :)

Er fliser rett på betonggulvet en bedre løsning mtp mulig fukt enn gulvbelegg? Er redd for at platon + gulv vil bygge litt mye, knapt med takhøyde å gå på for å ha nok til å kunne ta militærpress o.l.

Veldig lekkert treningsrom nr14 Smile