50    0    0  

Gjøre om kjøkken til soverom i blokk fra 1971..

 2     0
Heisann!

Jeg er førstegangseier av en flott bolig i en flott blokk. Jeg og kona mi ser for at vi blir boende i leiligheten her i lang tid, men vi skulle gjerne hatt et ekstra soverom her så vi kunne vurdert å få barn også..

Det er en bolig på 46kvm, blokka er fra 1971, og det er ikke gjort noen forandringer med vegger eller lignende siden byggeåret etter hva vi er blitt informert. I et arbeid hvor borettslaget skulle totalrehabilitere alle rør i blokka hadde vi mulighet til å legge opp rør slik at vi fikk flyttet kjøkkenet ut i stua. Rørlegger og elektriker har fikset alt som må fikset i forhold til det arbeidet.

Det som er litt knotete nå er usikkerhet rundt hva vi kan gjøre med det gamle kjøkkenet.. Sånn som jeg forstår det så er det bygningsforskriftene som teller fra byggeår hvis man ikke forandrer på rommet. Annet enn å rive rør og tette igjen veggen så er alt som det var. Problemet mitt da er et det er en luftesjakt i det ene hjørnet, og når jeg måler rommet utenom luftesjakta så kommer rommet bare på 13.995 kubikkmeter.. Jeg ser i bygningsforskriftene fra 1971 at minstekravet for varig oppholdsrom var 15 kubikkmeter. Veldig forvirret hvordan blokka er blitt tillatt å bygges med rom som strider med forskriftene..

Er det sånn at jeg skal beregne rommet med luftesjakta? Da er det vel innafor, men det virker ikke veldig logisk for meg.

Er det så lett at jeg bare kan rive det gamle kjøkkenet og innrede til et soverom? Begge er definert som varig oppholdsrom i forskriftene, så om kjøkkenet er gyldig så må vel soverom være gyldig?

Liten tilleggsbit er at det er helt åpen dør mellom kjøkkenet og gangen.

Lagt ved et enkelt bilde av hvordan rommet ser ut. Har rota bort lasermåleren min så har brukt målebånd, men målene ble ganske like det lasermåleren sa for noen måneder siden.

Gjøre om kjøkken til soverom i blokk fra 1971.. - soverom.png - noob_lord_1993