Hvilke håndverker syns dere bør tjene mest? (Kun har fagbrev og like mye skolegang)

  • Tømrere
  • Rørleggere
  • Eletrikkere
  • Betongarbeidere
  • Murere
  • Maler/tapetserer
  • Lik lønn til alle:)

RTv
   #11
 918     0
Jernbindere, murere, forskalingssnikkere o.l. fortjener litt meir da dei har ein forferdlig jobb som få vil ta over for dei. Da må dei ha meir for å klare å rekrutere nye folk. Kan ikkje sei eg har snakka med mangen 15-16 åringer som drømmer om å sette opp forskaling....
Tømrer, rør og el. bør ligge ganske likt, med kanskje oss som elektrikkerer hakket over dei to andre. Ikkje for å rakke ned på rør og snekkerer, men ein finner nesten aldrig ein ufaglært hjelpearbeider som elektrikker, men det finnest mangen av dei i dei andre yrka. Dette pga. at det krever meir å bli elektrikker, og at risikoen er hakket høgare.
Malere bør ha mindre da dei strengt tatt gjer ein jobb alle andre kan gjer uten risiko for stort. Å sjå ein skjikkelig maler sparkle osv er som å sjå på ein kunstner, men dette er ikkje ein "viktig" jobb, da kunden kan gjer samme jobb sjølv, bare med eit mykje styggare resultat... Håper eg ikkje proveoserer for mangen.  Tongue

   #12
 21,481     Enebolig     0
Malere er hvertfall klagefantene blant håndverkere. Derfor fortjener de trekk  ;D
   #13
 409     trøndelag     0
er ikke enig om lik lønn melom håntverker gruppene. ;)
lønn etter ansvar og ansinitet+utdannelse. som i andre grupper ;D
   #15
 22,342     Akershus     0

Å sjå ein skjikkelig maler sparkle osv er som å sjå på ein kunstner, men dette er ikkje ein "viktig" jobb, da kunden kan gjer samme jobb sjølv, bare med eit mykje styggare resultat... Håper eg ikkje proveoserer for mangen.  :P
Kunden kunne sikker gjort alt det andre også fått like dårlig resultat. Jeg synes det er grusomt å se dårlig malearbeid, og i noen tilfeller vil det skade bygget.
RTv
   #16
 918     0

Er enig med deg der, men det er fult lovlig å sparkle og male sjølv. Ein får ikkje problem med forsikringsselskap osv. om ein gjer dette sjølv, og ingen vil forlange å sjå papir på kven som har gjort arbeidet. Resultatet blir ofte ikkje så bra, men det er like fult lov!
   #17
 106     0
Vedkommende elektrikersopp som var hos meg sist fortjente i hverfall ikke en krone! Makan til fjasemikkel uten peiling har jeg ikke vært borti på lenge. Jeg måtte veilede han step for step, enda det er han som har papirene i orden og ikke jeg (selv om jeg har nok mer utdannelse og interesse for faget enn han..)

Nå har jeg stemt for lik lønn for alle, men mener lønnen til alle håndverkere bør fastsetter på inviduelt grunnlag alt etter kompetanse, erfaring, ansvar og faglig dyktighet.

RTv
   #18
 918     0

Nå har jeg stemt for lik lønn for alle, men mener lønnen til alle håndverkere bør fastsetter på inviduelt grunnlag alt etter kompetanse, erfaring, ansvar og faglig dyktighet.


Dette har vell blitt prøvd mangen ganger før, men ender som oftest opp med "trynefaktor", og den som rævslikker sjefen får best betalt. Men selfølgelig så finnest det erfaringstillegg, bas/formanstillegg, og meir betalt visst ein har fleire fagbrev eller kurs. Men ein kan ikkje skille mellom 2 arbeiderer med samme kvalifikasjoner uansett om den eine kan "alt", mens den andre bare kan det han må kunne..
  (trådstarter)
   #19
 740     0
Lønn kommer nok alltid til og være et tema..et innteresangt tema ;D
Syns dere lærlinger bør tjene for de forsjellige yrkene da??
Bare følge tariff..? eller tjene bedre vis de har erfaring og er flinke;)
Signatur
   #20
 160     0
Her oppe er det ihvertfall ikke en lærling som følger den tariffen som skal følges.

120kr første året og 140 andre året på meg iallefall.