2,926    7    2  

Helsparkle murstein?

 2     0
Hei!

Holder på og rive noen fliser på kjøkkenet og noen steder forsvinner litt mer av veggen enn ønskelig Smile På mandag kommer Malermester for å helsparkle hele leiligheten. Jeg har prøvd å kontakte han uten hell. Spørsmålet mitt er om når man har avtalt at en malermester skal helsparkle, vil han da også sparkle alt som er på bildet slik at dette er slett? Eller må jeg legge på gips utenpå først?

Noen som har noen tanker rundt dette? Smile

Jonhei
Helsparkle murstein? - 20150314_152424.jpg - Jonhei

HSt
   #1
 36,825     Lillestrøm kommune     0
Denne bør vel pusses etter først å tatt ned alle restene. Er det en teglpipe til ovner e.l så er det ikke lov å kle denne med gips.
  (trådstarter)
   #2
 2     1
Hei! Takk for svar. Først ta bort og pusse lett over, deretter sparkle?
   #3
 5,337     Tromsø     0
Med "pusse" menes det sannsynligvis å legge på et nytt lag murpuss. Mørtel. En sementbasert grøt som kan legges i mye tykkere lag enn sparkel uten å krympe og sprekke. Sjekk f.eks. heydi.no for lære om produkter og anvendelsesområder.

Om du eller maleren eller en murer skal pusse pipa, kan du diskutere med maleren. Velger du å gjøre det selv, er det like gøy som å leke i sandkassa.
Signatur
HSt
   #4
 36,825     Lillestrøm kommune     0
På gamle tegl som her så gjelder det å bruke riktig kvalitet puss i forhold til mørtelen mellom steinene.
Vi lot en murer pusse pipene i huset fra '33 jeg bodde i engang.

Ellers stemmer beskrivelsen av hva som er puss, det er det samme som du har revet ned. For å pusse på nytt bør alle rester fjernes når det er så lite igjen.
   #5
 5,432     Akershus     1
For den som ikke innehar mye kunnskap innen mureryrket og hvilke problemer som lett oppstår når man skal pusse en vanskelig overflate som tildels hardbrent murstein er, vil jeg sterkt anbefale Casco Husfix.

Eneste produktet jeg uten videre kan påføre en nær sagt hvilken som helst overflate og gi et noenlunde profesjonelt resultat uten at banningen forårsaker frykt for innblanding fra barnevernet og andre instanser.
HSt
   #6
 36,825     Lillestrøm kommune     0
Fra leverandør :
"BEGRENSNINGER
Ved bruk på brannmur og rundt piperør kan produktet avgi røk og lukt ved oppvarming"

Husfix inneholder en plast filler (pulver eller fiber , jeg vet ikke) . og er ikke nødvendigvis egnet til dette formålet. Ikke sikker på at det er godkjent heller.

I tillegg trengs vel mange sekker/spann med dette ?

Men vi er enige om at pussing av teglsteinmur ikke er det første jeg vi anbefale noen å ta tak i , ref mitt svar over.
   #7
 5,432     Akershus     0
Jeg var også skeptisk til nevnte produkt nettopp pga tilslag av plastfilleren, når jeg skulle pusse en brannmur/pipe hvor det skulle monteres en stor peisovn.

Ringte produsenten og forespurte om det kunne forårsake problemer. De svarte de ikke hadde noe som helst bakgrunn for å si at det skulle være problemer i forbindelse med dette.

Peisovnen avga så mye varme at det ble svak brunfarge i malingen rundt røykrøret, men det var aldri antydning til lukt eller annet ved bruk av peisen.

Husfix er langtfra gratis, men man kommer langt med en sekk på 15 kg tror jeg det er. Det er tidvis vanskelig å få kjøpt annet enn de små eskene, dette er selvsagt totalt bortkastet. Casco har en lang vei å gå for å få produktet lett tilgjengelig og dermed også lavere i pris.