(trådstarter)
   #11
 473     Sola     0
Ja der ser du. Det skrevne ord er ganske sterkt, og reflekterer ikke alltid forfatterens mening. Derfor kan det fort bli misforståelser. Jeg tolket deg nok annerledes enn hva du tenkte da du skrev det. Sorry


Men uansett. Jeg synes det er ganske kjipt at jeg må betale en fast timepris for en elektriker, og så har jeg ingen kontroll på om jeg får en flink elektriker med 15 års erfaring, eller en nyutdannet elektriker.

Innen andre fagfelt f.eks. økonomisk rådgivning kan man jo selv bestemme om man skal hyre inn en 25 år gammel nyutdannet siviløkonom til 1.000 kroner timen, eller en erfaren konsulent med 15 år i bransjen gjerne en MBA på toppen til 3.000 kroner timen. Produktet man får er jo veldig forskjellig.

Jeg er lei av 18 år gamle håndtverkere som monterer sikringsskap uten å legge vateret på det, men null yrkesstolthet og som kun jobber for å få penger til nye felger på bilen.

   #12
 1,292     Ålesund     0
Er der mangel på yrkesstolthet, så vil jeg påstå at der mangler litt under opplæringen også.. Jobber en læretiden sammen med en montør som gir f.. så gjør en ofte det samme selv..
Men selvfølgelig-det er stor forskjell på hva en som har jobbet i 10 år kan i motsetning til en som har jobbet i 30. Men hvor nøyen og hvor mye yrkesstolthet en har trenger ikke ha så mye med erfaring å gjøre...
   #13
 323     0
En skulle bare vist hvor mektig lei en kan bli plankespikring.
Eg runder snart 10år om noen mnd med dette greiene her og eg mener å ha møtt veggen flere ganger.
Det er egentlig et helvetes dritt yrke spør du meg og skulle vært overlatt til roboter :)
Ifølge statistikk er dette det blant de yrker folke holder kortest ut i. Og som god nummer to med antall ulykker med døden til følge.
Nei...tror eg skal begynne å bygge båter istedet, da har jeg jaffal bena godt plantet på bakken og ikke dingle oppe i stillasen i jakt etter en 12m langr 200kg limtrdrager som skal på plass.
   #14
 715     Bergen     0
Ikke mange som har helse til å ha sånne yrker til de bikker 40 år heller.
Det sliter på kroppen.
Jeg for min del gav meg tidlig så slapp jeg å ødelegge meg helt.
RTv
   #15
 918     0
Som enkelte andre her skriver så er det mykje for at yrket sliter enormt på kroppen! Ein finner svært sjelden ein handverker som jobber 100% ute i feltet som har passert 40år. Derfor er ofte løysninga at erfarne handverkarar som kan faget sitt får seg ein jobb som saksbehandler o.l. Dei som ikkje er kvalifisert til denne jobben havner ofte i industrien. (no får eg sikkert eindel pepper....  Wink)
X-antal år med å krype på gulvbjelker, åle seg rundt på trange loft, tunge løft og mykje stress tar som regel meir på kroppen enn å sitte på kontoret fra kl.8 til kl.15.
   #16
 294     0

Som enkelte andre her skriver så er det mykje for at yrket sliter enormt på kroppen! Ein finner svært sjelden ein handverker som jobber 100% ute i feltet som har passert 40år.vi er 8 stykker ( fortsatt ) og 3 av disse er over 40 ( 46, 49 og 58 ) Alle disse jobber 100% og vel så det ute!

Det er mange over 40 som er ute i felten, jeg snakker daglig med snekkere, rørleggere som jobber 100% ute, så der tar du feil.
Signatur
RTv
   #17
 918     0

vi er 8 stykker ( fortsatt ) og 3 av disse er over 40 ( 46, 49 og 58 ) Alle disse jobber 100% og vel så det ute!

Det er mange over 40 som er ute i felten, jeg snakker daglig med snekkere, rørleggere som jobber 100% ute, så der tar du feil.


Me er 10 stk og 2 av dei er over 40. Meiner selfølgelig ikkje at dette gjelder alle, men statestikken er rimelig klar på dette området. Snittalderen i elektrikkeryrket ligger vell på rundt 30år trur eg. Treffer også på elektikkere, rørleggere og snikkere som er 40-50 år som fortsatt jobber 100% ute, men godt over 50% av desse får jobber som er lagt opp til dei. Kor ofte treffer du ein 50 åring når du åler deg innover kryploftet på 40cm høyde i midten for å montere spotter innerst i stua? Wink
Ivertfall sånn det er her i vest. Kanskje klimaet der oppe gjer at dåke drar opp snittet?  Tongue

   #18
 715     Bergen     0
Vi var 25 en stund. Og jeg tror det var to som var over 35.

Men en del eldre på kontoret da.
  (trådstarter)
   #19
 473     Sola     0
Det er mange tømmermenn i 40 og 50-årene som jobber 100% ute. Og tømmerarbeid er jo mye mer fysisk tungt enn elektrikerarbeid.

Tømmermannen vår var godt oppe i 50-årene, og løp som en gaselle opp og ned av stilaset, med 50 kilo material på skulderen.