8,544    5    1  

Husprodusenter: Generasjonsbolig/Hus med leilighet

 91     Bgo     0
Vi leker med tanken om å bygge en generasjonsbolig/enebolig med leilighet.

Vi er et par som skal ha enebolig og tenker å leie ut en del. Vi er opptatt av huset skal ha to separate innganger, ha et uteareal for begge boenhetene, og en uteareal for de to enhetene som er hver for seg.
Jeg syntes ikke at de forskjellige boligprodusentene innfrir helt ønskene våres. Et alternativ er jo arkitekt, men føler at det kanskje blir vel kostbart.

Er det noen av dere som har tanker el. har gjennomført et lignende prosjekt?

   #1
 13     0
Vi bygger hus med sokkelleilighet nå. Da tegnet vi huset (planløsningen) selv og fikk det tilpasset byggteknisk av byggingeniører som også laget fasaden, m.m. Tenkte du på noe spesielt?
   #2
 24,732     Akershus     1
Sjekk grunndig: vann, kloakk, renovasjon, fastavgift strøm, eiendomsskatt, skatteregler, ekstra omkosninger for å oppfylle "selvstendig boenhet og TEK10, utleiemarkedet på stedet  og ulempe ved utleie.

Jeg ville droppet det.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 91     Bgo     0
Det er et familie medlem som skal bo i leiligheten.  Det er vel mer riktig å si at det er oss og familie medlemmet som tenker å bygge.

Jeg ser for meg at vi har to etasjer. Jeg ser for meg at leiligheten ligger i nært tilknyttet eneboligen, slik at vann osv ligger nær tilknyttet vår. Enten under eller ved siden.
Syntes det ikke er noe særlig pent at det er en leilighet i kjelleren. Tror ikke familiemedlemmet syntes det er noe fint, blir veldig kjeller preg over det, hvis dere skjønner hva jeg mener. Har lekt litt med tanken over garasje integrert i bygget. Men det er jo vanskelig å se for seg hus osv når man ikke har skaffet seg en tomt enda  :-\

Tenker vel et moderne preg huset med innslag av betong/tre for eks.
   #4
 417     Troms     0
For å gjøre hele prosjektet enklere i sin helhet ville jeg sett på løsninger som ikke er "todelt", Ett hus med bare en boenhet, men hvor deler av arealet på en fornuftig og grei måte kan oppleves som en egen "leilighet". Ingen regler som forbyr å bygge hus hvor ett av soverommene, som tilfeldigvis kanskje er det eneste i den etasjen, også har ett større "disponibelt areal" rom i nærheten, og ett lite tekjøkken på 6-7 kvm. Og det er jo lov å bygge så mange bad man vil i huset, så eget bad og toalett i hver etasje er helt forståelig. Og jo flere terassedører, "vaskerom-innganger", hageinngang etc. man har, jo bedre er det i forhold til rømningsveier, så en egen inngang til "disponibelt areal"er helt naturlig. Og slike løsninger er ikke på noen måte å vri lovverket, eller å gjøre noe ulovlig. Det er tilpassning til regelverket vi snakker om Smile Slik jeg tolker det, høres det mer ut som det ønskes innspill på løsninger for å kunne "bo sammen" under samme tak, men fremdeles oppleve det som uavhengighet fra hverandre, og det er fullt mulig uten at det i papirene til kommuen settes opp om 2 uavhengige boenheter, med alt det ekstra som medfølger av det.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 91     Bgo     0
Ja det er jo et godt poeng.

Jeg har vel regnet meg fra til at vi trenger ca. 170-180 kvd, og leilighet er på ca 60.
Det er jo mange utfordringer for hvordan utforming blir. Kommer jo an på utnyttelsegraden og månehøyden osv osv på den tomten vi får tak.

Jeg lurer på om noe har sett bilder av hus m/leilighet el vet om noen bolig produsenter som har designet noe slikt som. Uten at huset har det klassiske huset med leilighet i kjelleren?