6,981    19    0  

Hvem skal betale ?

 76     0

Vi er i fullgang med tegning av hus og alt det der , men vi har ikke vei helt inn til tomta .
Veien går nedenbakke forbi nabohuset våres og så stopper veien bare plutselig 5 meter før tomten våres ( vi har tomt innerst i veien )

Dette er kommunalvei , men kommunen gidder ikke lage vei til tomten våres , selvom det er på kommunens tomt/videre vei ..
Må vi betale for å lage veien videre selv , eller har vi egentlig rett til å be kommunen lage veien ferdig ?


Håper noen har peiling her . Smile
Signatur

   #1
 874     Oslo     0
Hvis det faktisk er 5 meter det er snakk om, er vel dette et ikke eksisterende problem i og med at du likevel må ha gravemaskin etc for å plassere huset. Det koster "ikke noe" å lage så lite vei når du først skal ha maskiner der
  (trådstarter)
   #2
 76     0
det er ikke en rett vei det er snakk om , det må fylles på for å komme inn til tomten . er liksom et stort hull i bakken osv ..så det er snakk om 15-30.000 kr ekstra for oss om vi må betale for den veien .

dilemma er jo at vi må ha den veien for at gravere, maskiner skal komme seg inn på tomten våres . .
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 76     0
vi harden innerste tomten , så skal ikke noe vei videre fordi oss ..har spurt , og egentlig de som skal betale , men de gidder ikke pga " de ikke har budsjett til det "..
derfor jeg lurer på om jeg faktisk kan på en måte kreve at de bygger veien helt ferdig ?
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 76     0
nei tror ikke det ...har arvet en tomt , som er litt skilt ut av det det huset som står over tomten min ..
I alle reguleringsplaner er det tegnet vei helt frem til huset .
Firmaet som hadde ansvar/eide boligfeltet , gikk konkurs så kommunen tok over ..
nærmeste nabo har alt kranglet med kommunen ang den veien fordi de ikke gadd å brøyte den på vinteren , men kommunen tapte den saken så de brøyter nå ..
Har jeg krav på at de bygger den veien ferdig inn til meg ?
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 76     0
* i reguleringsplan/ tegningene går veien helt inn til tomten ..

men i virkeligheten gjør den ikke det ..
Signatur

   #8
 417     Troms     0
Hvis veien er tegnet inn i reguleringsplanen/områdekart, så er det vel eiers ansvar å sørge for at veien har godkjent standard ? At den mangler kan man vel nesten kalle for "manglende vedlikehold". Jeg ville pushet kommunen ganske hardt på dette. Bygg veien ferdig i henhold til reguleringsplan, eller utarbeid ny reguleringsplan. Halvferdige prosjekter er ikke noen høydare hos kommunen når det er private som står bak, så da bør det være likt andre veien også.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 76     0
ja , og har snakket med en del i kommunen , blir jo bare " sendt " videre når jeg ringer , og fikk beskjed at de ikke gadd å gjøre noe med det !!

Kunne det ikke bare stått svart på hvitt ett sted som jeg bare kunne smelt i bordet ett sted . Jævli sure penger når det egentlig er kommunen sitt ansvar ..aah ..
Signatur
   #10
 378     Arendal     0
Dette vil jeg kalle et luksusproblem. Vi skal bygge i et ferdigregulert felt, riktignok ikke komunalt, men har vært delvisbebygget ei stund. Kommunen har overtatt det av vei og VA som er opparbeidet. Feltet er regulert og den viser at veien og alt skal være der. Nå er det slikt at vi må bygge og sprenge og fylle på. Vi må legge rør og trekkrør 120 meter vei til en pris på over 200000,- for å komme inn på tomtene våre. Så kommer grunnarbeidet på tomtene i tillegg. vi regner å bruke ca 600.000,- på grunnarbeid. Så kommer tilkoblingsavgiften i tillegg.

Å suttre over 5 meter det er ingenting det......

slutt å klag å bygg veien skjøl.
Signatur