Ebe
   #11
 4,452     Vestlandet     0
Eget eksempel her også:

Pusset opp snart 150 kvm opprinnelig fra -89. Stort sett ny overflate på tak, vegger og gulv i alle rom. Fullt kjøkken på over 80.000,-. Ingen bad. Etterisolert med blåseisolasjon for 14.000. Revet en lettvegg og utvidet en dør tiil en stor åpning. Pusset opp pent, men sparsommelig. Mye tilbudsvarer.

Har vel brukt over 400.000 nå og det er stort sett kun i matrialer. Har altså gjort alt selv (unntatt elektriker, men det var "kun" 26.000, og rørlegger. Rørlegger var veldig lite da røropplegget på nye kjøkkenet stort sett passet med det gamle.

Kort sagt, vi har pusset opp stort sett kun overflatene med nærmest 100% egeninnsats. Og alikevell brukt over 400.000. Som nevnt i posten over hadde dette aldri gått her heller om man skulle gått løs på selve huskonstruksjonen og samtidig brukt fagfolk.

Den tomten som det huset ligger på skulle være VELDIG bra før jeg hadde orket å gjort så mye som du skisserer.

Ville tenkt meg meget godt om før jeg gikk løs på noe slikt, fått inn en del priser på nye hus og sammenlignet i allefall.
Signatur

   #12
 94     0
Hvor høyt hopper en kenguru? :P

Fordelen slik jeg ser det med dette huset er at det er mange rom som ikke krever noen spesielle tekniske løsninger. (type soverom, stue og ganger)

Hvis taket er tett og bjelkelag er noenlunde rette så kan du spare mye penger på å ta disse rommenes selv.

Uheldigvis så bør man jo ta badene og fikse dem. Ofte i hus som er fra denne tidsalderen så er det uvanlig og gjerne litt hjemmesnekrede løsninger som medfører noe skader på vegger og bjelkelag. MEN det trenger ikke være svarte natte fordi. Ulempen er at dette ser du først når du åpner veggene, men ligger badet mot "billige" rom trenger det ikke være krise.

Å bygge nytt vil koste sannsynligvis koste  deg mellom 7,5k og 15k pr kvm. Jeg tror at du kan komme mye bedre fra det om du tenker deg om og prioriterer riktig og faktisk renoverer dette huset.

Hus fra 50tallet har ofte god "basis", men krever endel i form av isolering, elektrisk anlegg, baderom og nye overflater.

Det går fort 1 million her om du skal ta alt på en gang selv om du gjør mye selv. Nytt elanlegg nye bad og vinduer spiser for VELDIG mye av kaka for ikke å snakke om ny isolering og parkett sammen med andre "must haves".

Men naturligvis kan du spare penger på å gjøre ting selv og redusere omfanget på de rommene som ikke trenger spesielt mye behandling. Regner med at ungene kommer til å lage hull i gipsplatene før de blir 18 alikevel og at det ikke er verdt å ha de dyreste løsningene i slike rom.







   #14
 967     Stavangerområdet     0
Jeg kjøpte et hus i 2007, huset er fra 1975, med påbygg (ekstra 1/2 etage) i 1985. 200 kvm P-rom, 700 kvm opparbeidet tomt. Huset var god 80-90-talls stil innvendig med både masse friske 90-talls farger (gul, turkis, orange, lysegrønt) og masse trehvitt. Bad var ok og renovert i 91. Vinylbelegg. God miks av parkett og laminat som var lagt på kryss og tvers i huset. Det var ok standard på huset.

Nå 5 år senere er jeg drittlei oppussing. Jeg og min far har gjort mesteparten selv, med unntak av 2012 hvor vi har hatt ett ganske stort inntog av håndtverkere. Jeg har tatt jobben med koordineringen og prosjekteringen.


  • Laget dels ny planløsning

  • Åpnet de aller fleste vegger og himlinger for å legge opp ny strøm og legge i isolasjon

  • Lagt parkett overalt

  • Bytte sikringsskap og flyttet inntaket. Alt elektrisk nytt i huset.

  • Fjernet all kobber og installert rør i rør. Ny VVB

  • Installert balansert ventilasjon

  • Nye stuevindu og skråtaksvindu i 2.etg

  • Slått ned en stor mursteinspeis og installert peisovn. Pusse pipe.

  • Ny trapp (=svindyrt!)

  • 2 nye bad med fliser, ett nytt vaskerom og inngangsparti (med flis)

  • Byttet alle inner- og ytterdører

  • Installert IT-sentral. Datakabel til hvert rom.



Jeg brukte håndtverker på eletriker, rørlegger, ventilasjon og byggmester på å fikse bæringen på bjelkelaget samt våtrom i huset. Jeg har brukt ca. 1.6mill nå og vi har ett "lite" (billig) rom igjen -- loftstuen, hvor jeg skal ha hjemmekino.

Hvis du vurderer å kjøpe dette huset for å begynne på et rehab-prosjekt, anbefaler jeg deg på det sterkeste at du betaler en byggmester for å være med på visning. All den input du kan få om husets tekniske tilstand er gull verd de få minuttene du ser over boligen. Det er mye som vi lekfolk ikke ser på som komplisert men som kan være veldig vanskelig å fikse.
   #15
 1,519     Oslo     0
Huset mitt er fra 1935, men særdeles godt vedlikeholdt utover utdaterte overflater. Av ting jeg slapp å betale for kan nevnes:
- etterisolering i yttervegg og mot kaldloft
- ny bordkledning
- nye vinduer
- legging av skjult elanlegg i en etasje (vi trakk om i hovedsaklig gamle rør)
- ny setralfyr (min er fra 2006)
- ett bad (fra 2004 eller deromkring)
- nytt tak (ca 15 år gammelt)
- lydisolasjon mellom etasjene
- en god del rør-i-rør

Jeg så på ganske mange hus, og mitt inntrykk er at så lenge det er fine farger og flisene på badet er fine så betaler folk gladelig mye for det til tross for at fundamentale ting er helt forjævlig. Og fundamentale ting er dyrt å fikse og kan være vanskelig å gjøre selv og tar tid.

Husk på at rekkefølgen på ting blir avgjørende om du må til med utvendig. Det har liten hensikt å male, liste og gjøre det fint inne om planen er å bytte vinduer og kledning om kort tid. Dersom store ting må tas betyr det gjerne at andre ting bør tas samtidig. Ryker du på kledning, vinduer, isolasjon ++ samtidig betyr det store utgifter.

Gitt prisen på det huset virker det som å være i et område hvor tomter er omtrent gratis. Da ville jeg sett meg om etter noe med mindre å ta tak i. Skal dere leie inn folk til å gjøre alt du skisserer er nok fyrstikk og nybygg bedre. Jeg har romslig økonomi og mister ikke nattesøvnen av en budsjettsprekk på noen hundre tusen og kan lett leie inn proffe folk om jeg selv går lei, men jeg lurer av og til på hva unge folk som kjøper slitte hus får ut av livet sitt de neste fem årene utover å drive med å skaffe seg et hjem.