(trådstarter)
   #11
 187     Oslo     0
Alle sier det, men er det egentlig så sykt stor forsjell?

   #12
 9,677     Kysten     0
Det er enklere å bygge i tre. Materialene og kostnaden med det er ikke så høy. Arbeidspenger derimot, da begynner det å dra på. Jo enklere å sette sammen jo billigere blir det.
   #13
 1,062     Lindesnes     0
Om en ønsker å bygge hus som selvbygger, blir jo thermomur blligere en å bygge reisverk i tre.
Med leca selvbygger-sertefikat så har en jo mulighet for å bygge det meste selv med thermomur, det er ikke lett å få tilatelse som selvbygger i tre og da ryker det straks mye penger i lønn til håndverkere.
Som Boligbyggerene skriver, jo lettere det er å sette opp jo blilligere blir det, en annen ting er jo at med thermomur som går så raskt og enkelt å sette opp, sparer en ikke bare inn på håndverkerlønninger, men også byggelånsrenter.
240.000,- som du sier, det er også inkl. ferdig issolert og vindtetning, nå vet jeg ikke helt hva et tilsvarende hus hade kostet med reisverk, issolasjon, vintdetning og alt annet som skal til for å få det tilsvarende ferdig som ved å velge thermomur, hadde vært artig å sett ett regnestykke på dette om noen har det?
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 187     Oslo     0
Hehe du sier noe support81. Allerede  meldt meg på selvbygger kurset og har bakgrunn i teknisk byggfag og vanlig byggfag, så håper få å bli godkjent som selvbygger, og Tre blir egentlig rimelig uaktuelt om ikke prisen er vesentlig forsjellig, jeg har vurdert etasjeskiller i tre, eller hva man kaller det, men vet ikke åssen/om det passer med thermomur, eller om det i det hele tatt er noe vits. Eneste jeg la merke til er at prisen på etasjeskille bygd i tre er vesentlig mye mindre enn i betong/hulldekke.

Hva syntes du?
   #15
 9,677     Kysten     0
Leca og jackon er såpass forskjellig at jeg tviler på det gir noe grunnlag for å bygge thermomur.

Hvor mange m3 med betong går det nedi muren til 250000.-?

  (trådstarter)
   #16
 187     Oslo     0
0,14 m3 pr m2 så det blir 50 m2 med betong ca, ikke funnet pris på det enda, så blir det armering også da..

Hva mener du med at det ikke er noe grunnlag for å bygge med thermomur? burde jeg gå for isoleca? (den jobber gruer jeg meg eventuelt til!) jeg er litt skeptisk til 3 etasjer med thermomur, selvom det virker enkelt, er redd for kollaps...

   #18
 9,677     Kysten     0
Det er høyt ja. Har sett elementer som sprikker selv på en etg. Leca og jackon sine løsninger er jo to vidt forskjellige ting.
  (trådstarter)
   #19
 187     Oslo     0
Fikk svar fra en på thermomur nå, som sa "Det er ikke noe problem." angående høyden og fare for kollaps...

Smile

Men men skal vel aldri stole blindt på selgerne? hehe
   #20
 4,148     Oslo Vest     0
Du må jo enten beregne statikk eller bruke preaksepterte løsninger da.
Signatur