(trådstarter)
   #11
 23     Norge     0Har gode erfaringer med oljebeis.. Dette trekker inn, og lager ikke hinne. Du må ha endel strøk for å mette samt få rette fargen.  Men det flasser ikke!!


Hm, oljebeis virker jo ikke dumt da! Takk for tips!

Er i ferd med ¨å grunne med Jotun Visir (klar) nå, men har ikke kjøpt inn maling enda.. Jotun Trebitt Oljebeis kan vel være et alternativ?


Rart hvordan alle har forskjellige meninger.
Jeg hadde problemer med flassing av oljebeis på toppbordene.
Pusset og beiset med vannbasert beis ifjor, har ikke sett noe enda.
Den vannbaserte trakk seg veldig godt inn, selv om jeg trodde det skulle være mettet av oljebeisen.


Hehe, ja  Shocked Har som nevnt lenger opp også vurdert å beise toppbordene med samme beis som terassebordene, altså vannbasert (jotun Trebitt terassebeis). Så må vel bare "elle melle" og bestemme meg for hva vi går for! Virker som om det ikke er noen garanti for at det ikke flasser uansett hva man bruker på toppbordene  :'(

   #12
 1,597     Bergen     0
Koster støv av denne tråden igjen...Etter en liten inspeksjon ute idag, så ser jeg at det flasser en del av på topplisten, etter 5 år. Har malt over og undersiden på topplisten.

Hvordan får disse plassene hvor det har flasset av maling av til å sitte. Bør det brukes visir på disse plassene ??

Andre tips ???

HSt
   #13
 36,725     Lillestrøm kommune     1
Bart tre bør grunnes. Sikker på at temperaturen er høy nok til å starte slik aktivitet nå ? Mye utstråling nattestid fra et horisontalt bord. Jeg ville slipt over kantene der det har flasset så du ikke har noen skarpe malingskanter under.


Når en maler for og bakside på et bord så tørker det ikke opp på samme måte som panelen på veggen (som har lufting bak). Beis e.l. kan derfor kanskje være et bedre valg (når en ikke har startet med maling).
   #15
 1,894     Sandefjord     0
Noen som har brukt terassebeis på toppbordet/håndlista?


Beiset toppbordet med terrassebeis for 3 dager siden... Kun 1 strøk og tørket av overskytende beis med en fille. Har så langt ikke begynt å flasse ;D
Planlegger å lakkere toppbordet for å få en litt finere finish. Ideelt sett med Epifanes eller Clipper fra Jotun. Kan jo også bruke Owatrol D2. D2 er olje (og ikke lakk) og skal normalt ikke flasse. (må nevnes at D2 kun skal brukes på treverk behandlet med D1 i følge bruksanvisningen, så kanskje greit å prøve på et lite område først).

Jeg endte med å bruke terrassebeis + Benarolje blank. Etter ett år ser det bra ut. Men må nok oljes hvert år om man ønsker en blank overflate
   #16
 5,432     Akershus     0
Jeg har aldri prøvd annet enn terrasseolje på trykkimpregnert, uten at ting har flasset. Jeg har fått det til å flasse med den også, men da har vi vært litt for ivrige med å stryke på olje uten å tørke av overskuddet. Da ser det pent og nesten lakkert ut et par tre år, for deretter å flasse noe voldsomt.

Jeg hadde ikke behandlet på undersiden, da jeg tror det er best for evakuering av fukt.

Jeg har ikke prøvet noen av de nye beisene som skal være laget for formålet. Toppbord er og blir noe herk som er vanskelig å beholde pent over tid. Mulig det beste er å sette inn med olje etter grundig nedpussing hvert år.
   #17
 15     3
Jeg har fått et tips fra en eldre herre om å bruke shipolin, maling for å male på trebåter. Koster litt men har tenkt å prøve på mitt.
Malte det for 2 år siden med baron optimal og nå er så si all malingen vekke Ermm

   #18
 2,044     1
Jeg sauset inn rekkebordet med Clipper 1. Utenpå dette hadde jeg Optimal maling. Ingen flassing så langt, det ble malt i 2009.
   #19
 1,315     Skedsmo     0
Jeg beiset mitt terasserekkverk og toppbord (alt trykkimpregnert) med Butinox Futura oljebeis sommeren 2010. Ingen grunning da Butinox reklamerer med at denne kan brukes rett på uten grunning først.
Ingen tegn til oppsprekking eller flassing ennå.
Signatur