3,326    5    0  

Hvordan skaffe pålitelige håndverkere?

 186     Hundhammeren, Sør-Trøndelag     0
Jeg har vel stilt omtrent samme spørsmål før, men altså:

Jeg skal skifte taket på huset mitt. Kontaktet et velrennomert byggefirma i nabolaget. De hadde selvsagt mange måneders ventetid, men så kunne de plutselig ta taket likevel, innimellom andre oppdrag. Jeg ble kjempeglad! Nå har jeg ventet i en måned på anbud fra dem, de svarer ikke på mail eller telefon. Jeg regner med at de har tatt ferie uten å gi meg noe anbud. Nå er jeg veldig usikker, kanskje de fant ut at de ikke hadde tid likevel, og at jeg virkelig burde hive meg rundt og skaffe noen andre, det er snart høst!

Problemet er bare at jeg har prøvd å skaffe andre, men blir mistenksom når jeg sjekker de firmaene jeg finner fram til. Jeg vil ha noen med solid kompetanse og kjenskap til norsk byggeskikk! Jeg er en enslig dame med null kunnskap om dette, og MÅ kunne stole på de som jobber for meg. Jeg har dårlig erfaring med blide polske arbeidere med sjarm og lettvinte løsninger. Jeg spør og graver og maser på alle jeg kjenner, ingen har håndverkere å anbefale.

Hva gjør jeg nå? Er det sånn at leverandører av byggematerialer (takstein etc) kan ta på seg takjobber? Hvordan vil prisen være på en sånn løsning i forhold til å legge det ut på anbud.no eller en slik plass? Problemet med å få leverandør til å ta jobben er at det sikkert er mer som må gjøres på taket mitt enn å bare fjerne det som er og legge nytt, jeg har noe råte nederst på taktroa her og der.

Og til slutt: Er det noen som kan anbefale håndverkere i Trondheimsregionen, noen som kan tenkes å ha kapasitet til å ta det før vinteren?

For man kan ikke bedrive takarbeid om vinteren, kan man?
Signatur

   #1
 173     Oppland     0
Det er nesten best å drive på på vinteren mtp. nedbør. Her i område er det nå iallefall bare på vinteren det er fint vær Tongue , eneste aberet er at dagene er korte, og at mørket kommer tidlig.

Jeg synes også det er helt forferdelig at man ikke kan stole på at man får skikkelige håndverkere uten å gå firmaet etter i sømmene før man hyrer de. Men be om referanser, og pass på å ikke forskuddsbetale!
   #2
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Få deg et realt mannfolk uten 10 tommeltotter  ;)

Evt. kan du lese deg opp på litteratur hos sintef byggforsk.

Disse byggebladene forteller deg nesten alt, hvordan ting bør utføres. Er du i tvil, så kan du jo spørre her inne. En god start er å kjøpe boken "Trehus" fra sintef byggforsk.

Finne dyktige håndverkere er vanskelig. Har kastet ut fire mann over en periode på 2 år. Jeg forventer at de gjør en god jobb innen rimelig tid.

Ikke tro at norske håndverkere er best. Er mye rart der også.
  (trådstarter)
   #3
 186     Hundhammeren, Sør-Trøndelag     0
Jeg tror nok ikke jeg har tenkt å vakle omkring oppe på taket, Hondaen, må nok ha hjelp. :)  Men er det faktisk mulig å skifte ut tak om vinteren? Da har jeg det ikke så hysterisk travelt med å finne et skikkelig firma i så fall!
Signatur
   #4
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Ja, det er mulig.

Men ikke anbefalt. Du er prisgitt været og bør jobbe raskt. Begynner det å snø så har du et stort problem. Jobbet selv med taket i vinter og det var et rent helvette i snøværet. Var ikke så farlig for meg, siden undertaket var på plass med diffusjonstett membran. Men skiferen skulle monteres.

Måtte bare gi opp og koste vekk snøen mellom bygene. En kar som hjalp meg ble skikkelig syk etter denne jobben.
   #5
 173     Oppland     0
Vil heller ha snøvær enn regn mens jeg legger undertak. Snøen kan stort sett bare kostes vekk. Men det er jo ikke optimalt å jobbe ute i -20 Tongue