7,034    19    0  

Hytte på rester av gammelt bygg

 11     Nord-Norge     0
Jeg har planer om å bygge ei lita hytte der det tidligere har stått et anna type bygg (ikke hytte/bolig). Vi har ei tomt på flere titalls mål der denne vil ligge. Det tidligere bygget, som nå er en plankehaug, står merka av på alt av kart. Det jeg lurer på er derfor hvordan jeg må gå fram for å sette opp et nytt bygg. Eller mer i klartekst: Gjør det at det ligger rester av et gammelt bygg her samt at det er merka av på alle kart at jeg på en eller anna måte kan få bygge lettere enn hvor som helst ellers?

   #1
 3,258     Akershus     0
Tror jaggu jeg hadde tatt sjansen på en omfattende restaurering uten å søke noe som helst.

I kommunen vår må man søke helt fra nytt av om en hytte/uthus har ramlet ned, og man får avslag.

Men om det var ett uthus/driftsbygg så er det vel i overkant modig å bygge en hytte...
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 11     Nord-Norge     0
Man må vel definere det som sto der til uthus, men større enn 15m3. Ellers har jeg funnet ut at bygninga ligger på område definer som "LNF med spredd boligbebyggelse", hva det enn betyr i praksis (?)

   #3
 265     0
Du må søke om gjenoppbygging og bruksendring. Ettersom dette er i ett LNF område så må kommunen sende søknaden videre til Fylkesmannen for vurdering. Du må beregne lang behandlingstid.
   #4
 837     0
Søk for all del ikke om gjenoppbygging!!!! Kall det reparasjon. Ikke riv det som er før du har endelig tillatelse til noe nytt. Den eneste forskjel på et uthus og en hytte, er at uthuset ikke har sengeplasser. Du kan selvfølgelig ha toalett og kjøkken (Forutsatt utslippstillatelse) i et uthus. Det kan jo tenkes at du skal ha deg noe mat eller "sile potetene" under ditt arbeid i uthuset.
  (trådstarter)
   #5
 11     Nord-Norge     0
Har tenkt tanken Uthus, ja. Uthus skal ikke være til "varig opphold for mennesker" har jeg lest meg til, men det står aldri en definisjon av hva varig opphold betyr. Jeg tolker det dit hen at det er lov å overnatte i et uthus, men ikke bygge uthus med faste installasjoner altså senger. På den andre sida er det jo ikke så vankelig å flytte ei seng av et slag inn og ut av uthuset viss nødvendig. Er 15kvadratregelen pbl eller kan det være kommunale variasjoner?
   #6
 3,258     Akershus     0
I vår kommune kan man bygge uthus på 70m2, pluss kjeller. Men makshøyde for møne osv må følges.
Signatur
   #7
 4,148     Oslo Vest     0
Min erfaring med bygningsmyndighetene er å snakke med dem generelt er den beste løsningen. Du trenger ikke oppgi gårds- og bruksnummer eller navn, men høre med dem hva som lar seg gjøre.

Det bør være kjent at dersom man bygger ulovlig KAN man bli nødt til å rive, få bot osv, og da tviler jeg på at man får tillatelse til noe i fremtiden.

Jeg ser det er kommet kreative løsninger her, men man bør ha i bakhodet at kommunen ikke er helt bak mål. Jeg tror fortsatt at et samarbeid med kommunen kan gi best resultat.

Lykke til
Signatur

   #8
 1,943     0
Uansett så bør du i alle fall sende ein søknad av eitkvart slag; det kan bli leit dersom du bygger noko utan å ha søkt først.

Ver oppmerksom på at mange kommunar er spesielt på vakt for nettopp slike saker der folk bygger "naust" og "uthus" som dei egentlig brukar som hytte. Enkelte kommunar gjer kontrollar i etterkant.
  (trådstarter)
   #9
 11     Nord-Norge     0
Takk for tips. En anna ting jeg lurer på er om det går an å sende en søknad der man merker ut flere alternative byggeplasser? Eiendommen er relativt stor og ligger på LNF-Spredt bolig/LNF(generell) og som om ikke det var nok går et restriksjonsområde pga nærhet til naturresservat innom en del av begge sonene. Eiendommen grenser også til en anna eiendom som er regulert til hyttebygging (faktisk går reguleringsområdet over restriksjonsgrensa, tro det eller ei). pga nærhet til div soner hadde det kanskje vært lurt å peke ut flere byggesteder.
   #10
 3,258     Akershus     0
Om du går i dialog tør jeg vedde t-skjorta mi på at du ikke får bygge.

Ville sendt inn en forenkla søknad om endring av fasade av "eksisterende" bygg. Da kan du sette i gang etter tre uker hvis du ikke hører noe.

Send gjerne rett før sommerferien... og bygg fort som hakka møkk når fristen går ut for kommunen.
Signatur