7,291    9    1  

Tips til innredning av kjeller

 33     Enebolig     0
Hei

Jeg har et gammelt hus med et tilbygg fra 1972. Dette tilbygget står på lett skrånende fjell. Under dette tilbygget er det en kjeller hvor halvparten er fjell, og den andre halvparten er "rett" gulv med betong. Den sistnevnte halvdelen har en takhøyde på 190 cm. Grunnmuren er av leca. Taket er rupanel. Gulvet er støpt betong med en sluk i. Det har nok blitt bruk som vaskekjeller før. Jeg tviler på at gulvet er isolert, men vet ikke.

Det er litt fukt i denne kjelleren. Det kommer litt vann inn i den. Jeg har på en vifte som gjør at lufta sirkulerer, og slik at det ikke blir mugg. Jeg skal få bukt med dette problemet og borre en slisse e.l. som får vekk vannet. Det er sluk i gulvet slik at vann renner vekk.

Jeg har lyst til å innrede halve kjelleren. Det skal ikke være soverom, men kontor/bar (høhø). Jeg lurer bare på hvordan jeg skal gjøre det. Dette har jeg tenkt å gjøre:

Tak: Bare male

Vegger: Lekter på lecablokkene, byggeplast 2mm, gipsplater.  På lettveggene - stendere av imp. treverk, med byggeplast innerst mot det som blir bod.

Gulv: Dette er nok uisolert. Jeg vil ikke ta for mye takhøyde. Jeg tenker å legge 3cm eps flytende, deretter byggeplast, så laminat flytende? Eller...? Det er her jeg sliter.

Da blir takhøyden ca 185, og jeg er 175 så det går greit. Og man sitter som regel i en bar...Smile så kompenserer jeg med lyse farger, speil osv.

Jeg er ute etter billige løsninger som funker. Det trenger ikke å være kjempegodt isolert. På vinterstid er det ofte grei temperatur der kun via varmetap fra etasjen over.   #2
 876     Ut Mot Havet i Vest!     0
Tenk deg veldig godt om og søk masse på temaet! For det er veldig lett og gå på en smell når det gjelder kjellere (les:fuktighet!).

Smile
Ebe
   #3
 4,452     Vestlandet     0
Nå utvikler vel ikke kontor/bar så veldig mye fuktighet, så skal vel gå greit Smile
Signatur
   #6
 876     Ut Mot Havet i Vest!     0

Nå utvikler vel ikke kontor/bar så veldig mye fuktighet, så skal vel gå greit :)


hehe, har vel ikke så mye med det og gjøre da ;)
Men faren for kondens bak vegger er absolutt til stede mtp. at du vil kapsle dem inne med byggeplast.  Veggene og gulvet bør ha muligheten til og puste med lufte spalter oppe og nede.

Gipsen vil fort bli svart av sopp om det er minste antydning til fuktighet.  Har sett massevis av eksempler på det.


Ebe
   #7
 4,452     Vestlandet     0
Til trådstarter; er disse veggene under bakken?
Signatur

   #8
 878     Sokna, Ringerike     0
Om veggene er under bakken, så ikke bruk plast. Og ikke bruk mer nn 5cm isolasjon om du ikke har isolert muren utvendig.
Bør også vøre ca 20mm luft mellom stenderene og muren, og papp eller svillemembran under bunnsvill.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 33     Enebolig     0
Har ikke vært innom på en stund :)

Veggene ligger over bakken, dvs leca er satt oppå støpt mur på fjell.

Det blir nok temmelig fuktig i baren til tider, men satser på at det ikke blir sopp på veggene av den grunn Smile

Tenker nå å legge 3cm isopor i gulv, støpe det inn, legge plast, så laminat. På veggene tenker jeg å ha 2 cm mellomrom mellom stenderverk og lecamur (kun to vegger med leca, resten blir lettvegger). Ellers tenker jeg å ha plast i veggene på varm side av isolasjonen. Tenker for øvrig å bruke rupanel, og muligens mdf-plater på to av veggene. Tenker å bruke 5 cm isolasjon ja.

Skal få pigget opp en slisse på oppsiden av huset, slik at vann renner vekk. Ellers er det en del ovenfor kontoret/baren med skrånende fjell som blir "bod". Der skal jeg ta nødvendige forhåndsregler med å mure en renne  + ++ for å få vann vekk og ut av kjelleren. Men det vil nok ikke komme inn noe særlig vann da. Og ellers ha mange ventiler. 

Og jeg tror jammen meg det blir både kontor, bar og hjemmebrygger Smile Skal for øvrig ha en liten kjøkkenkrok også.