3,596    8    0  

isolering i kjeller, står fast ved en vegg!!

 3,573     buskerud     0
Har byttet vinduer i underetasje.  30cm usilort leca skal nå få 10 cm rockwool ut mot "luft"

Men jeg har en vegg som er 6meter i et rom som er på 18m2..  som grenser mot innbygd garasje. (Garasjen er ikke isolert)

1. Veggen mot garasjen er kledd med ferdigmalte plater lektet ut på 1" stendere
Tjener jeg noe vesentlig på å plukke ned  huntonitt platene, lekte ut og isolere 5cm der. I form av varmetap, komfort i rommet  eller lavere strømforbruk?  Eller er det mere jobb enn det er verd pga. at veggen er allerede der og er pen.

Står virkelig fast når det gjelder denne veggen, pga 30m2 garasje på andre siden....

Vanskelige  å si om det har noe å si for komforten, da det tidligere var 2 stk lekke gamle 119x119 vinduer og kun pusset leca på veggen...  personlig tror jeg trekk og følelsen av kjølig rom mest har med den veggen å gjøre, tviler på at det blåser inn gjennom garasjen:-)

   #1
 1,333     Bergen     0
Har du vurdert å isolere på garasje-siden? Du kan lese mer i dette dokumentet hos Byggforsk.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 3,573     buskerud     0
kjempe forslag, hadde ikke forrige eier lagt ny strøken veranda oppå garasjen, men ikke lagt nytt takpapp ol. under. Dvs.  2-3 dager hver vår , så demmer smeltevannet litt opp under verandaen, oppå garasjen, så renner det vann inn langs garasje veggen ..det vil da komme mellom vegg og de isolerende platene

Lite problem nå, så jeg gidder ikke bygge nye veranda, men tror ikke å isolere på utsiden er en god ide pga det.   Kan evnt. vente med hele isoleringen til jeg gidder å ta opp alle veranda bordene og legger inn sånn plast eller alu spalter


  (trådstarter)
   #3
 3,573     buskerud     0
Hvilke fordeler vil jeg få ved å isolere mot garasjen er vel spørmålet?
Det er 2,5cm luft mellom plater og mur, samt 30m2 med luft i garasjen. Porten står igjen hele tiden, men ikke isolert port.

   #4
 1,333     Bergen     0
Hva med XPS og netting/puss? Alternativt kan du kle med impregnerte lekter for lufting og fasadeplater utenpå.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 3,573     buskerud     0
Soveromsveggn grenser mot insiden av garasjen, det du tenker på der xps platene på innsiden av garasjen, på muren mot soverommet? 

Er mere redd for at det skal komme vann mellom muren og xps`, og skape problemer... blir nok fort ei bøtte  lita vann totalt som renner ned der iløpet av noen smelte tokter...  men siden garasjen er bygt inntil etterpå, så blir det som om det regner på grunnmure...mao. ikke noe problem så lenge det ikke er noe der..


isj, møkka hus, forrige eier gjorde en god jobbe med å "male over mugg" for å gjøre huset meget pent å se på, synd det mangler grunnarbeide som er korrekt utført...
   #6
 1,333     Bergen     0
Ville kledd med XPS på garasjesiden og feste med fx 23x48 mm stående impregnerte lekter. Deretter fasadeplater ytterst (mot garasje) med klaring til gulv. Da får du en åpen løsning der vann renner gjennom og som kan tørke ut med lufting. Hvis du får skåret en reife øverst i eksisterende mur så kan du kanskje få plassert et beslag som leder lekkasjer på utsiden av fasadeplatene. Går ut fra at du skal tette dette permanent på oversiden av dekket senere.
Signatur
   #7
 265     0
FEIL!  >:(
IKKE isoler garasjesiden før du har fikset lekkasjen fra verandaen over!! Uansett om du bruker XPS eller annet som skal tåle fukt! Med en gang du lukker fukten inne så har du ett potensielt mugg/sopp problem. Mye bedre å la det stå åpent for lufting og inspeksjon til du har rettet det egentlige problemet; verandaen over garasjen! Du sparer ikke så mye på strømregningen at det er verdt risikoen!

  (trådstarter)
   #8
 3,573     buskerud     0
tenker det samme selv. Så xps blir ikke en løsning. Verandaen orker jeg neppe å fikse på 10 år.. eller før det bør byttes bord.

 Men isolering på innsiden huset  blir vel ikke noe fuktproblem, da det vil tilsi at det regner litt langs veggen... eller blir det annerledes med vann og fuktig luft i garasjen?

Hvis den veggen lå mot fri luft/natur. Da ville jeg ihvertfall isolert fra innsiden, men siden garasjen har en del luft, og døra er igjen, vet jeg ikke om det har noen stor hensikt eller?

Og hadde ikke veggen vært strøken, med dyre ferdigmalte plater, så hadde det heller ikke vært noen tvil.  Bare lurer på om det er verd å plukke den ned for 5cm isolasjon imot 2,5cm luft det er mellom platene og 30cm leca`n (ikke 25cm)