12,970    16    0  

Kjølerom: Hvordan bygge opp gulvet?

 738     0
Jeg har lest andre tråder her om kjølerom samt søkt på nettet om oppbygging av kjølerom. Ser at dette skal bygges som et rom inni rommet. Byggfirma vi bruker har gjort dette unntatt gulvet. De mente at det bare var å legge gulvbelegg rett oppå sponplatene så holdt dette. Vi har altså vanlig bjelkelag med spon på toppen.
De har bygget vegger med fuktsperre isolasjon og kledd med granpanel.

Ettersom jeg forstår skulle vi laget lufspalter, isolert og latt fuktsperren gått i ett med fuktsperren i veggene. Så kunne vi lagt gulv med gulvbelegg. Vi har nå ikke sjangs til å få fuktsperren i gulvet sammen med den i veggen.
Så mitt spørsmål blir da: Hva skal vi gjøre? Hva er beste måten å gjøre dette på?

   #1
 249     Nordmøre     0
Hmmmm, vi byggde iforhold til norcool sin innstruks, tar endel takhøyde men slik blir det bare, vi har 5cm luftspalt der hvor det er imot tilstøtende vegg. Som gulv la vi inn, luftspalte, 4" isolasjon,vannfast spon, og skal ha vanlig klikk oppå. Vi var veldig nøye på diffsperra, teipa og herja på. Så hele rommet er "hermitisert". Skal bruke et splitt aggregat, ble så lei av støyen på det gamle.
   #2
 13     0
Hei
Skal til å bygge hus,der vi skal ha kjølerom.Ser du snakker om splitt aggregat,kan du fortelle litt meir om det?Vil ha minst mulig støy,hvor har du aggregatet ditt plassert?
Det har vore mange diskusjonar att og fram om kjølerom eller kjølehjørne,men vi endar på kjølerom.Her er så mange meninger om hva som er best(kjølerom bruker mere strøm påstår noen?)Men det har vell litt med hvor godt isolert kjlerommet er osv.
   #3
 3,706     Ringerike     0

........Men det har vell litt med hvor godt isolert kjlerommet er osv.

+ at luftvolumet som skal kjøles ned i et kjølerom er som regel mange ganger større enn i et hjørne. Derfor bygde vi et kjølerom med 2 dører for å slippe gangareal. Bak den ene døra har vi "kjøleskapet" med masse hyller og bak den andre tilgang til litt større hyller og gulbareal.

Her er tråden med beskrivelse og bilder

I vårt selvbygde rom har vi hevet gulvet med 20cm og lagt inn 15 cm isolasjon.
Signatur
   #4
 249     Nordmøre     0
Splitt agreggat er att fordamperen, (kjøledelen), er i kjølerommet, og vi har plassert kompressoren på loftet, godt støy isolert, og med labber som ikke overfører dur i bjelkelag. Dette bør monteres normalt av en kjølemontør, mulig også en varmepumpemontør kan gjør jobben. Dette fordi rørene som kjølemediet er i er åpen, og du kan nesten legge dem hvor det passer deg.
Støy, jepp er så lei av støykilder att jeg går langt for og redusere dem, det er nesten en fryd når strømmen går, da hører men virkelig hvor høy bakgrunnstøy det er.
Vi hadde kjølehjørne før, og det var en fryd, men mye vil ha mer, så nå når vi pusser opp så har det blitt kjølerom, 2*1,8, og spiskammers på 8m2, helt herlig og stue unna store kjøkken ting, tørrmat, osv.
   #5
 249     Nordmøre     0
Har du mulighet så bygg to dører, en normal stor, og en mindre der du har frokostmat i, et nytt rom i kjøle rommet, bruker kulda fra kjølerommet men skifter ikke ut så mye luft nå du åpner.
   #7
 249     Nordmøre     0
Underliggende svar er, du skal ha lufting mot tilstøtende vegg, gulv, tak. Du må nok ta dette opp med snekkerne, byggansvarlig, og få det utbedret, desverre.

   #9
 25     0
hei! jeg er kuldemontør å du må ha lufting i gulvet! hadde våre noe annet vis det var betong gulv. det vil slå seg på den måten det er følrt opp i dag!
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 738     0
Ok. Takker for svar. Får vel ta en ny runde med byggfirma, selv om det ikke kommer til å føre noen steds hen. Sier vel bare at det er vi som har ansvar for å legge gulv.
Men om vi skal gjøre dette selv må vi da rive opp granpanel og isolasjon for å tape sammen fuktsperre med fuktsperre i gulv og så ta det derfra?