17    0    0  

Knirkende trappetrinn

 6     0
Hei, jeg har en bråkete trapp, og tror lyden kommer mest fra at den fremste delen av trappetrinnet slår ned på de vertikale delene ("risers"?). jeg har noen spørsmål om mulige løsninger:

Det ser ut som at dette muligens kan fikses ved å plasser "glue blocks" eller støtter fra undersiden for å støtte trappetrinnet, med eller uten en wedge some skrus og limes på (som f. eks illustrert her https://www.youtube.com/watch?v=3XQY8xE71G8), omtrent slik:

Knirkende trappetrinn -  - Un1235
Spørsmål 1: Jeg har tilgang til undersiden men riser er veldig tynn, litt mindre enn 1 cm, så er ikke sikker på om dette er en mulighet på min trapp?

Spørsmål 2: Noen hevder at man kan fylle sprekken fra undersiden med en "construction adhesive" eller lignende, presse denne inn med f. eks en sparkelspade, men har kun funnet ett eksempel på dette: https://www.youtube.com/watch?v=BxehenfYdyg&t=35s 
Er dette en brukbar metode/alternativ til støtter fra undersiden?

Spørsmål 3: Angående antikkvoks/"smøring", har funnet ett eksempel for noen år siden her, https://byggebolig.no/bygge-nytt-pusse-opp/knirkete-furu-trapp, med en veldig lignende (men mer slitt trapp), hvor problemet ble delvis løst av å påføre en antikkvoks blanding: "Tok to tre strøk med denne under trappen med en kost. Komme godt inn i sprekken." 

Det ser ikke ut som at denne metoden kan fungere hvis lyden kommer når man tråkker på den fremste delen av trappetrinnet og presser ned på riser? (det høres også litt rart ut å presse slik olje "opp" i en sprekk fra undersiden?)

Bildet av undersiden:

Knirkende trappetrinn -  - Un1235
Mvh.