11,861    12    1  

Koble seg på privat avløpsrør, hvordan spørre om lov.

 349     0
Heisann!

Jeg må koble meg på en privat avløpsrør for å komme på det kommunaleavløpet.

Jeg må krysse to veier som eies av Bergens tomteselskap, er det bare for meg å ringe dem om jeg får lov til å grave og de sende meg et skriv på at jeg får lov ?

Så er det tilkoblingen, dette røret er privat 125mm rør, vann og avløp sier at dette er mer en nok størrelse for meg å koble meg på. Hvordan er den "rette" veien ?

Sende et brev eller ringe på døren og spørre pent ? Regner med at å spørre pent er veien, det ville jeg synes vært best hvis dette var meg.

   #1
 10,486     Akershus     0
Er det ikke bare å spørre da?

Forklare problemstillingen og si at kommunen mener det skal gå greit?
Signatur
   #2
 22,342     Akershus     0
Begyn med å spørre, det pleier å funke. Hvis ikke det går finnes det andre metoder.
   #3
 3,387     0
Er det privat så er det privat, da kan en ikke kreve å få koble seg på. Jeg har feks gravd 350 meter for å komme til kommunal kloakk. Hvorfor skulle jeg la noen koble seg på der. Nå fungerer avløpet fint, men om en kobler inn flere vet en aldri om det blir plunder og hvem skal betale for det da? Og jeg sitter på graveretten for strekningen.

Det er ingen selvfølge at en får koble seg på. Ett sted jeg kjenner til er det kun en mulighet til å få byggetillatelse og det er gjennom å koble seg inn på eksisterende kloakkrør. Siden naboene der ikke ønsker flere hus tett innpå seg så nekter de tilkobling og dermed gis det ikke bygetillatelse.

Spør pent, tilby å betale din rettmessige andel av hva det kostet å anlegge kloakken. I utgangspunkt kan du ta 25 tusen pluss fem hundre pr meter som anslag på hva du bør tilby. Dvs er det 50 meter tilby 50 tusen. 100 m tilby 75 tusen.
   #4
 22,342     Akershus     0
Man kan ekspropiere rett til å koble seg på, men det er vel ikke så vanlig.
  (trådstarter)
   #5
 349     0
Ok takker for svar :)

Drar opp til naboene imorgen og ser :)

Det røde er tomten min og blå pil merker av hvor den private avløpsledningen starter.
Noen synspunkter når dere ser kartet ?
Koble seg på privat avløpsrør, hvordan spørre om lov. - utsnittva.jpg - hellhans
   #6
 3,387     0

Man kan ekspropiere rett til å koble seg på, men det er vel ikke så vanlig.


En privatperson kan ikke bare ekspropriere rett til å koble seg på privat kloakk.Mener du naboen bare skal akseptere at du graver opp hele gårdsplassen deres`??
   #7
 4,110     Akershus (Follo)     1
Det er jo en septiktank rett i nord like ved kanten av kartet. Det går et 100 rør fra den rett øst. Kan du ikke koble deg på der?
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 349     0
Det er ikke lov med septikktank på området nå, man må på offentlig.

Det blir ikke noe graving på naboensgårdsplass, veien utfor huset til naboen eies av kommunen.
All graving blir langs grøft evt.
   #9
 3,387     0
Da er det jo mye greisere, for om noen kom og ville grave opp tvers over gårdsplassen min hadde jeg nok ikke orket det. Jeg mener med masse kabler, beleggningsstein, fare for utsiging av bærende masse under sålen etc. Mye å tenke på. Og hva om det etter en to tre år siger ned under beleggningssteinen, hvem skal da betale for å ta det opp og legge på nytt??

Når noen kommer og ber om å få grave er det ikke måte påhvor villige de vil være med å sette i stand eter seg, men etter at kloakken er koblet på stanser ofte den villigheten på utgifter over 50 kroner.

For å unngå slike tanker hos naboen, som er hva som fører til at de sier nei, om vi ser bort fra en og annen sjelden fyr som er ondskapsfull så er det lurt å tilby naboen en skikkelig skriftlig avtale om hva du tar ansvar for og så tingslyse den som heftelse på din eiendom. Da blir du oppfattet som en seriøs fyr som tar ansvar og du får lettere lov til å grave.

Jeg brukte den overfor advokatene til naboen og de responderte med at det var likevel ikke nødvendig med depositum og garantier bare jeg garanterte at jeg ville gjøre skikkelig opp etter meg. Andre har fått direkte nei på tilsvarende spørsmål hos dem tidligere.
  (trådstarter)
   #10
 349     0
God ide med det skriftelige :)

Det går nok bra til slutt :)

Takk for tips!