13,281    20    0  

Lage kjellerstue, skjære hull i betongdekke, og lage trapp - tips?

 119     Skedsmo     0
Hei,

har et rekkehus med vegger og etasjeskiller i betong.
det er kjeller nede, men fungere i dag som råkjeller. jeg tenkte ikke tanken når vi pusset opp at vi kunne tenkte oss og innrede der nede. vi er nødt til og skjære hull i betongskilleren for og få satt inn trapp! fikk pris av et firma på 38.000.- !! synes det var ufattelig dyrt..
hele etasjen er jo også nyoppusset, så har ikke fryktelig lyst til og sæle ned hele huset heller.. noen som har tips til hvordan vi kan få laget hull til trappa billigst mulig og minst støvete? betongen kan fint falle ned i kjeller og bæres rett ut derfra.
Signatur

   #1
 10,486     Akershus     0
38' for å lage hull OG sette inn trapp?
Signatur
   #2
 24,743     Akershus     0
Vurder også om kjellerstua kan etableres med dagens trappeløsning.

Å utvide stua med kjellerstue kan være velegnet for mange, men for andre kan det også være en fordel med et rom som kan avdeles. (Gjesterom, hobbyrom, øvingsrom for bandet, kontor, ...)
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 119     Skedsmo     0
neida Smile 38.000.- var kun for og lage hull... ikke noe mer..

vi har kun utvendig trapp for og komme inn i kjeller i dag, men vi ønsker oss en innvendig trapp Smile
Signatur
jaf
   #4
 6,341     tromsø     0
Kiler støver ikke  Smile Bruker det selv på opp til 500mm betong :)Her er litt om kiler:Forbruksimport kilene virker å ligge med tykkeste side ut og presse mot sider i inngangspartiet på borehull. Mine kiler er små og ligger motsatt (virker dypere)(med den tynne spissen ut mot hullet og motsatt vei av den tykke senterkilen. (hvis noen forsto det).. Som på denne videoen.  http://www.youtube.com/watch?v=cTyFfKgyRaE&feature=fvwrel Her er patenten, eg har ikke brukt gris på kilene...
http://www.youtube.com/watch?v=cBMcMGBhUVk

22mm er mer en nok til 150 kroner (kjøp heller flere 5-10stk for å styre sprekking).
http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=36933057
Betong er som leca i forhold til granitt,bor gjennom til kjeller. Men en bør være litt vant til kiler, det er en egen teknikk. Stram kiler og ha litt god tid..1 kopp kaffe..
   #5
 463     Søgne     0
Hjelper ikke mye å begynne med kiler på et armert betongdekke.. Det vil bli kaos og kan ta evigheter..

Mange smeder tror det er mer effektivt å ha tykkest kiler i bunnen av hullet, men det er ytterst få stein/fjelltyper det er noen fordel på.
Hvis man har litt kunskap om fysikk, så skjønner man raskt hvorfor man bør begynne å sprekke i toppen.. Man kan sansynligvis ta 50% større stein med å begynne i toppen.

Tenk deg at du limer sammen 2 tykke finerplater.. Hvordan er det enklest å dra dem fra hverandre? Nytter lite å begynne å dra dem frahverandre på midten.. Men begynner man å dra de frahverandre i den ene siden, får man mye større makt, og platene løsner fra siden og innover..
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 119     Skedsmo     0
kiler virker absolutt spennende, men for en uten erfaring tror jeg det kan bli vanskelig og ta et kvardratisk hull med kiler..
Signatur
jaf
   #7
 6,341     tromsø     0
Er det ikke mulig å kile 45grader ned i dekke mellom armeing? For å "svekke" betong med armering. En kan ikke ta betongen ut i 1 stykke?(vekt). Armering er vel i lengde rettning? Hjørnene tar eg til slutt Smile For å hindre sprekk i å gå for langt. En må nesten prøve å finne ut hvordan armeringen er Smile Ville strukket meg langt for 40 000?... Smile Hvor det er best  presse vet eg ikke, bare at kiler er lydløse og mindre farlig en å bruke diamantblad som snurrer med 1500 omdreininger i minuttet? Kiler er et "ufarlig" produkt. Får trådstarter hull kan han sikkert bruke murbrekker for å "knuse" betong. Kombinert med kiler,murbrekker og vinkelsliper for å kutte armering burde kunne gå. En "idiot" sikker måte er å bare bore mange hull der kanten skal være, med en stor boremaskin. Men det tar tid. 2000kroner meter er vel vanlig pris, derfor "gidder" eg å gjøre slikt selv.Sager du 50% av tykkelsen ned ,så burde det holde. Eller sage fra kjeller og opp(p.g.a. støv). Litt mekanisk press og det sprekker slik du har saget.. Smile

   #8
 557     Sørlandet     0
Det første jeg ville gjort var å få tilbud fra flere på saging. Støv og sånt og byggeplass i stua blir det uansett metode. Alternativt se om det er andre muligheter til å få en innvendig trapp.
  (trådstarter)
   #9
 119     Skedsmo     0
40.000.- det er uansett uaktuelt og betale Smile så blir og finne en annen god løsning :)
er det noen som vet om dette er noe jeg bare kan gjøre? dette er vel ikke noe jeg må ''melde'' eller søke om? bortsett fra til borettslaget selvfølgelig?
Signatur
   #10
 5,337     Tromsø     0
Jeg ville ikke gamblet på at dette er noe man "bare kan gjøre".
Å skjære hull i betongetasjeskille i et betongbygg, kan nok være søknadspliktig som inngrep i bærende konstruksjoner, med krav til søknad som utformes av kvalifisert ansvarshavende.
Signatur