4,731    5    0  

Legge isopor under støpt plate. Vanskelig å få bra resultat..

 268     Ja     0
Held på med å legge ut isoporen i grunnen under plata på einebolig. Skal ha 3x10cm S80 under radonsperre og 5cm S80+5cm S150 oppå radonsperre. Totalt 40 cm.

Men eg slit med å få platene til å ligge stabilt.. Underlaget er komprimert og jevna etter alle kunstens reglar, men eg opplever likavel at det blir litt svikt i platene etter kvart som laga bygger seg opp. Plagdes veldig og tok opp att fleire plater og då oppdaga eg at enkelte av platene var skeive (banan). Då er det i alle fal ikkje lett å legge opp fleire lag utan at det vert svikt i platene :)

Men er det nokon som kan fortelle meg kor nøyen ein må vere på dette her?

Kan ein akseptere nokre mm svikt i isoporlaget, dvs at platene kan ha ørlite glis mellom seg i høgderetning enkelte plassar?

No skal eg ha 7 cm støyp på toppen, so dette er det ikkje so mykje tyngde i. Det eg er redd for er at det ikkje er nok tyngde i betongen til å presse isoporen saman slik at isoporlaget er 100% kompakt. På den andre sida ser eg at det setter seg godt ihop når en står på platene.

Eg er veldig takknemmelig for tilbakemelding på dette, for dette er jammen ikkje enkelt å få til når isoporplatene ikkje er 100% beine eingang  Smile

   #1
 9,677     Kysten     0
Kan du legge til side "bananene" og bytte dem? Jeg ville ikke tatt sjansen på å bruke dem. Det vil skape problem for deg hele veien.
   #2
 10,486     Akershus     0
Jeg hadde samme problem i kjelleren. Da riktignok bare 12 + 5 cm. Bare noen små klædder med betong her og der var nok til å klemme sammen nok.

7 cm betong vil veie omtrent 160 kg /m2. Isoporen skal vel være ganske kraftig for at ikke det er nok til å klemme den sammen?

Hva med å ringe murer'n og høre?
Signatur
   #3
 1,323     Østlandet     0
I praksis er ikke dette noe problem. 160 kg pr kvm som frodes nevner presser ned det meste, og de luftlommene som blir igjen har ingen betydning. Luft som står stille isolerer (det er jo nettopp det isoporen gjør) og 7 cm armert betong klarer du ikke å få til å svikte eller sprekke selv om det er en liten luftlomme under her og der.
Der du evnt skal belaste gulvet med bærende vegger, søyler e.l. skal du jo ha mer enn 7cm betong uansett.
   #4
 9,677     Kysten     0
Frodes: hvordan var det å armere når underlaget var ujevnt? Stod ikke mattene opp i alle retninger. At det vil legge seg når betongen kommer på er jeg ikke tvil om. Men det skal gjøres en jobb før det, med radonsperre, rør ( tetting rundt rør) og armering. Ser for meg en stor utfordring med det på bevegelig underlag.
   #5
 10,486     Akershus     0
Vel, det var jo ikke snakk om flere meter høydeforskjell, bare at jeg merket det sviktet en del når jeg gikk rundt. Jeg la først rør til gulvvarmen, deretter armeringsmatter. Så la jeg ut "klædder" med betong, for å klemme sammen, og til slutt lirer.

En proff murer bruker ikke lirer, an avretter på frihånd eller noe sånt
Signatur