89    2    0  

Leilighet, nybygg i by

 24     Trondheim     0
Vi har nå bl.a. pga lang reiseveg til ny jobb, kontraktfestet leilighet i byen, sameie, selveier- ferdig om to år ca. Såkaldt arealeffektiv. Den blir evt sekundærbolig en tid, men muligens eneste bolig etterhvert. 
Eiendomsmegler og utbygger er kjente og solide aktører, mener vi.

Vi har bygget to hus hus tidligere. Men nå skal vi bare sitte og vente på at prosjektet skrider fram. Det er litt annerledes, og jeg lurer mest på når ting skjer i prosessen. 

 Forbeholdsdato for prosjektet er satt (skal selges 70% før igangsetting etc), jeg forventer at etter dette vi ballen rulle litt mer. Men jeg kjenner ikke praksis på denne typen tiltak, og er nyskjerrig på når i prosessen vi får komme med egne innspill. Lest prosjektbeskrivelse veldig nøye, men det er ikke så veldig detaljert mht dette ennå. 
Noen som har erfaring med leilighet i nybygg. 

Hva kan vi forvente å påvirke mht utforming av leilighet: 

-Kan vi velge bort dører vi tror blir stående åpne uansett? Vil vi kunne justere vegger innvendig i leiliheten, f.eks. forskyve  soveromsvegg med en halvmeter over stue? Ønsker ikke å endre noe som koster mer enn det smaker, og er klar over fortjeneste prosjektet forventer i tilvalg.. 

-Vi har foreløpig besluttet å bruke tilvalgsmuligheten på elektrisk anlegg, og forventer å være med å bestemme hvor kontakter skal stå både i tilvalg og i forhåndsberegnede planer. Kan vi forvente dette?
-I prosjektet heter det seg at vask og avtrekk er fast på en vegg (badet ligger bakom, og denslags skjønner jeg). I vår leilighet er denne veggen så kort at jeg ikke helt ser hvordan det skal gå, og få et prakstisk kjøkken. Hvor tidlig i prosjektet kommer kjøkkenplanlegger inn. Det må da være tidlig..? 

HSt
   #1
 36,717     Lillestrøm kommune     0
Det avhenger veldig av prosjekt til prosjekt, men det burde vært avklart før en signerer er min tanke, ikke kontraktfestete endringer blir ofte veldig dyre. På Fornebu ble byggestart utsatt i mange år får håpe det ikke kan skje meg deg, men virker ikke som du er spesielt godt sikret mot utsettelser heller.
  (trådstarter)
   #2
 24     Trondheim     0
Kontrakten er syns vi virker grei mht oppstart, ferdigstillelsesdato etc, men du har rett, ikke annet enn diffus på utsettelser ala den på Fornebu. Sånn er det, lekfolk ute og kjøper hus.

Imidlertid kan vi trekke oss fra kjøpet om ikke selger  har sine forbehold oppfylt innen fristen for  avklaring av forbeholdene. Ingen penger er betalt før overtagelse. Iflg megler skal dette være nok, men megler er megler.
Vi tror prosjektet kommer opp, om fristen utsettes er det ingen krise for oss, med mindre det dreier seg om over 4-5 års leveranse. Prosjektene leverandøren har satt opp i samme by, er innenfor og det krysser vi fingrene for mht bygget vårt også.
Siste redigering: Sunday, October 29, 2017 4:52:57 PM av Tupp