(trådstarter)
   #11
 869     0
Eg må berre tilstå at eg ikkje forstår kva som meinast med forskjøvet stenderverk?
Signatur

   #12
 24,788     Akershus     0
Studer denne tegningen http://www.glava.no/bolig-fritidsbolig/bygningskonstruksjoner/skillevegger/forskjovet-trest_verk-menkel-platekledning/

Du vil se at stenderne står litt i sikk-sakk. Det gjør at platene på en side ikke har kontakt med platene på motsatt side. Når lyden får platene til å riste på en side, så overføres ikke dette direkte til motsatt side. Forskyvningen er 2-2,5 cm. Veggen vil dermed bli 2-2,5 cm tykkere enn med en vanlig stender. Du må bruke ditto litt bredere svill oppe og nede. F.eks, 100 mm svill, og 73mm stendere.
Signatur
   #13
 5,337     Tromsø     0

Du vil se at stenderne står litt i sikk-sakk. ... Du må bruke ditto litt bredere svill oppe og nede. F.eks, 100 mm svill, og 73mm stendere.


Festes begge stendersettene i samme svill oppe og nede? Burde man ikke ideelt sett hatt separate sviller for hvert stendersett for å unngå at vibrasjonene forplanter seg?
Signatur
   #14
 1,323     Østlandet     0
Nå er det vanskelig å vite hvilke krav og forventninger folk har til slike ting som lyddemping. Men jeg har soverom vegg i vegg med badet og ble overrasket over hvor god lyddemping jeg oppnådde der. Veggen er av enkelt 48x98 stenderverk, med 18mm rupanel pluss baderomsplater på ene siden og gips pluss MDF på andre siden. Både gips, MDF og baderomspanel er fuget "i alle ender".

Inne på badet har vi et steambad med en bråkete vifte og ofte høylytt radio men jeg hører faktisk ikke om noen dusjer der inne.
   #15
 194     0

Festes begge stendersettene i samme svill oppe og nede? Burde man ikke ideelt sett hatt separate sviller for hvert stendersett for å unngå at vibrasjonene forplanter seg?


Ved forskjøvet stenderverk gjøres det. Du sparer noe veggtykkelse og oppnår rimelig god lyddemping, men det optimale er dobbelt sett stenderverk med dobbelt sett sviller. Alt avhenger av hvor mye plass du er villig til å bruke og hvor høy lyddemping du trenger.
   #16
 3,083     Gol     0
Du kan legge et lag gips først, fug alle kanter med akryl. Så legger du et lag til med gips som du forskjyver 60 cm slik at du får plateskjøten midt på førsteplate da har du en god lydvegg. Brukte mye dette når jeg var snekker Smile
Signatur
   #17
 24,788     Akershus     0
Nå er ikke Glavas data helt til å forstå, men slik jeg tolker dem, så vil du oppnå omtrent det samme med samme veggtykkelse , forskjøvet stenderverk og enkel platetykkelse. Hva er billigst å sette opp i materialer og innsats? Hvem av dem kan en enklest forbedre med et platelag til?
Signatur