7,534    4    1  

Mulig å lydisolere såpass at en kan ha musikkrom i huset?

 10     Midt-Norge     0
Mannen min bærer fortsatt på musikerdrømmen, og ønsker å ha et musikkrom i huset. Her vil han ha div instrumenter + innspillingsmuligheter (ikke noe proffesjonelt studio, men et sted han og barna/kompisene kan produsere "stue-hits").

MEN mor i huset er litt skeptisk: er det mulig å lydisolere i den grad at hus- og nabofreden bevares?  Huset vi skal bygge er relativt nøkternt, altså er ikke lydisolering til 100.000 aktuelt. Vi tenker i utgangspunktet å benytte et av soverommene i andre etasje til dette formålet. Er det noen bråkmakere her inne som vil presentere løsningen sin?

   #1
 3,573     buskerud     0
ta kontakt med firmaer som lager lydstudioer, kommer knapt lyd ut fra de stedene jeg har jobber som har det. Men tro meg, det er ikke billig... ;D
   #2
 3,258     Akershus     0
Om du/dere går til avforum.no så er det mange byggetråder hvor folk har bygd egne hjemmekinoer, inklusive diverse løsninger for isolering av lyd.

Kostnadsmessig vil det vel uansett nesten koste mer å isolere lyd for en del av løsningen er jo som regel mer isolasjon, mer gips (flere lag) osv.

Har selv ett film/spill/musikkrom på loftet i ett nytt tilbygg og plager vel forsåvidt ikke livet av noen, men kan jo ikke brake løs i enhver sammeheng for full guffe.

Jeg har ikke gjort noe som helst ekstra for å støydempe, men kommer nok til å legge tettelister i karmen på døra og kanskje sørge for å få ett massivdør etter hvert.

"Bråkerommet" vårt ligger over eget soverom samt entre, dvs at ungene som sover ikke blir forstyrret og stua/kjøkken er også blir så og si uforstyrret.

Så hvilket rom i huset som brukes er kanskje det viktigste ifht støy, og selvfølgelig hvor "irritabel i ørene" resten av familien er.

Utover det kan man vel betale seg til hvilken som helst støydempet løsning Smile
Signatur
   #3
 171     Oslo     1
Fullt mulig og ikke nødvendigvis så dyrt som man skulle tro.

Skikkelig akustisk isolering i form av flytende gulv, skikkelig(e) dør(er), korrekt bygget vegger med nok gips og nok lag og ikke minst nok luft, og et skikkelig laget tak.

Legg merke til at det meste går på at ting er gjort skikkelig og for formålet - det å stappe inn dobbelt så mye glava vil ikke gjøre stort, ei heller vil dobbel gips på veggene. Lyden vil forsvinne ut til resten av huset gjennom gulv, tak og andre sammenkoblede konstruksjoner.

Støtter definitivt avforum.no tipset over, her er det vanvittig mange kunnskapsrike folk som bråker veldig mye mer i kjellerene sine enn hva et lite lydstudio klarer å komme opp i uten å plage en sjel.
   #4
 40     Sunnhordland     0
Hm, akustiske trommer og gitar forsterkere bråker sinnsvakt mykje meir enn ein kino i kjellaren kan eg love!! ;D

Det første eg ville gjort var å bruke digitalt trommesett. Då har du fullstendig kontroll over den største "støykilden". Alt av strengeinstrumenter vert kobla gjennom eit lydkort til 5000,- . (Skal du ha lydstudio i dag er det sjølsagt berre PC som gjelder.)
Då er også gitar og bass under fullstendig kontroll, og du har eit hav av software å velge mellom for å finne nettopp "din lyd".

Til vokalen kan du bygge/kjøpe ei "ostklokke" som heng i taket over vokalisten. Den består i dyre lyddempende plater som tar veldig mykje av støyen.

Alternativt kan du bygga eit i godt isolert rom i rommet, som har minimal kontakt med resten av konstruksjonen. Dette fins det bilder og beskrivelse av på nett, trur eg. Sikkert litt dyrt. Viss det MÅ bråkast, meinar eg.  8)

Eg spelar inn blytung metall-musikk vegg i vegg med barnerommet. Speler inn gitar/bass med headset, bruker trommeprogram og brøler når ingen er heima ;D

Viss behovet er å spele inn musikk trenger det ikkje å bråke i det heile tatt.
Er behovet å øve høgt og lenge med gutta boys - lei ein garasje uti gokk hehe!