2,961    6    0  

Økning i boligbranner

 266     Øst Finnmark     0
Hva tror dere det skyldes at det har vært så mange branner i bolighus i det siste året.? Jeg tror det er overbelastning av det elektriske anlegget i halv gamle/gamle hus. En annen årsak tror jeg er spot/downlights som man har montert sjøl uten å ta hensyn til avstand til brennbare materialer. Men det er nå heller ikke hele sannheten siden mestparten av brannene oppstår om natten, og da står vel ikke det så mye lys på. Kan det være det som er årsaken, at det er lite forbruk på nettet om natta og dermed øker strømstyrken, både i volt og ampere. Så de apparater som står på om natta får mye mere kraft på natta enn om dagen, og dermed oppstår overopphetning. Også i gamle sprukne ledninger i huset. Er det rett og slett det som er proglemet, at vi bruker så mye strøm på dagen at det blir et proglem om natten. Det blir nesten som ladingen på en bil. Bare det at på en bil er det spenningsregulator som kjører den strømmen som er for mye i jord. Noe slikt er vel det vel neppe på nettet, hverken i huset eller på trafoen i nærområdet.
Hva mener dere, strøm-guruer?

   #2
 21,481     Enebolig     0
Hehe, nei det er ikke så lett å si. At det er flere døde kommer jo hovedsaklig av av brann i boligblokken på Grønland.

Har jobbet et par år i Oslo og anlegg i gamle bygårder ser ikke ut, fullt av lissekabler og tvilsomme koblinger. Dette gjelder selvfølgelig også andre steder. Utsyr ol får ikke mer kraft om natta, har ikke noe med det å gjøre.

Likevel mener jeg de fleste branner som kommer i årets siste måned stammer fra billig kinajulepynt og levende lys. Billig elektronikk fra Kina er generelt noe jeg ikke vil ha i hus.

I tillegg finnes det folk som liker å tenne på boliger, sær interesse.

Statestikker kan man lese seg grønn på siden ingen er like..?
   #3
 4,110     Akershus (Follo)     0
- Barns lek med ild. (Av og til også voksnes ...)
- Brennbart skræp som ligger rundtomkring.
- Uforsiktig omgang med brennbare materialer nær antennelseskilder.
- Glemsomhet. (Kaffetraktere, kokeplater, ....)
- Antall elektriske apparater øket kraftig. TV, Stereo, PC, veggvorter, dimmere.....
- Tor med Hammeren. Problemet kan dukke opp måneder og år senere (ikke spør meg hvordan jeg vet)
- Glemt brillene på avisa, så dukker sola opp.....
- Slurv ved installasjon. Ja det hender selv med fagbrev.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 266     Øst Finnmark     0
Joda gløggen og ribbefettet er fordøyd, og masse Nyco er brukt for å bli kvitt de sure oppstøtene.. ;D
Jeg kom til å tenke på en brannfaktor til, nemlig disse forgrenings kontaktene man får kjøp overalt med opptil 10 uttak på. Og når disse blir overbelastet så det holder går det mange ganger gærnt. På ett HMS kurs jeg var på i høst sa læreren at disse var nærmest forbudt å bruke permanent.. Til julelys, ok, men til å kjøre en varmovn eller to på, fy og fy! Og det er jaggu mye tvilsomme levrandører ute og går på disse. Og de er vel knapt beregnet på 10 A. Og når man attpåtil plugger dem på en 16A kurs kan det skje litt av hvert, dessverre som oftes om natta når vi sover..
   #5
 1,421     Bærum     0
En brannfakkel til: Hobbyelektrikere.

Modern leier en leilighet av en kar som åpenbart tror han er elektriker. Like før jul ringte hun meg fordi lysarmaturen over kjøkkenbenken hadde tatt fyr...Trodde ikke det var tilfelle, men tok meg en tur bortom for å sjekke. Det viste seg at gubben i huset hadde gjort jobben selv og brukt PR kabel som var avsluttet med et støpsel i veggen. Det var gått varmgang i sukkerbiten inne i armaturen og herligheten hadde tatt fyr - den var helt svartsvidd og smeltet. Heldigvis var modern hjemme da det skjedde så hun fikk røsket ut støpselet. En liten sjekk rundt i kåken avslørte flere flotte koblinger. Det verste er at hun akkurat har hatt elsjekk på anlegget fra netteier. Godt at hun skal flytte om kort tid.

EDIT: Det hører med til historien at mannen IKKE er elektriker, men lærer....
Signatur
   #6
 21,481     Enebolig     0
Dette er et kjipt problem. Selv om DLE`s kontroller hjelper, så er det stort sett målinger og visuell kontroll de utfører. Koblinger blir sjelden sjekket.