7,304    6    4  

Oppussing kjøkken, krav til komfyrvakt?

 35     2
Holder på å pusse opp et kjøkken, huset er fra 1989.
Innredningen skal byttes, det skal inn med stikk til integrert stekeovn og oppvaskmaskin.
Stikket der komfyren stod før skal brukes til platetoppen. Dette stikket skal det altså ikke gjøres noe med. Vil jeg få krav til komfyrvakt?

   #1
 4,194     1
Jeg mener nei.

Hvis du ikke gjør noe med eksisterende fast installasjon kan jeg ikke se hvordan reglene skal gå tilbakevirkende kraft.

Derimot vil du kanskje måtte flytte stikket litt, feks i forhold til ny kjøkkeninnredning og da kan kravet plutselig komme.

Samtidig har jo komfyrvakt en sikkerhetseffekt, helt sikker på at du ikke vil ha det?

   #2
 1,151     Akershus     0
Er det så farlig med setebelter i bilen? du trenger det jo nesten aldri, bortsett fra akkurat i de tilfellene du trenger det..

Litt som en komfyrvakt. Hva er 3-4000 kr i sammenhengen med å pusse opp et kjøkken? Skjønner at det er kjipt å bruke penger på ting som ikke skal synes men jeg personlig syntes det er viktigere med sikkerheten enn fancy fliser/glassplater

Min mening da =)
   #3
 4,194     0
Litt som en komfyrvakt. Hva er 3-4000 kr i sammenhengen med å pusse opp et kjøkken?


I prinsippet enig, men synes man skal vurdere hvilke andre sikkerhetstiltak man kan få til samme prisen - jeg tror f.eks. jeg trekker om den kursen jeg har med tjæretråd før jeg ettermonterer komfyrvakt Smile
   #4
 1,893     Sandefjord     0
Når jeg pusset opp mitt kjøkken for 1-2 år siden, lærte jeg av elektriker at nye kurser krevde komfyrvakt, men at gjenbruk av gammel kurs ikke krevde komfyrvakt.

Jeg måtte ha ny kurs og dermed ble det også komfyrvakt. Umiddelbart syntes jeg det var dyrt, stygt og unødvendig. Men etter litt tid, så synes jeg det er helt greit og ikke minst moderne og fremtidsrettet.

Så dersom du vil ha en gammeldags løsning, så vær så god;-)
  (trådstarter)
   #5
 35     0
Stikket trengst ikke å flyttes heller. Nå har jeg ikke vert så mye borti boliger med komfyrvakt, bortsett fra 1 år jeg bodde i en utleiebolig. Der var det komfyrvakt, noe som rett og slett var en helvettes plage og et irritasjonsmoment, driten begynte å pipe når det måtte passe den. Det var sikkert noe som ikke var helt i lodd med den, men likevel. Uansett, ser ikke den helt store faren med en induksjonstopp heller.
   #6
 1,519     Akershus     1
De siste dagene har det vært en rar pipelyd jeg ikke kjente igjen fra før ved flere anledninger, gjerne i sammenheng med at jeg har satt på en plate for å steke noe og så gjort noe som tok litt lenger tid en ventet. Jeg har konkludert med at komfyrvakten fungerer og at boosterfunksjonen på induksjon er rask. Vi har hatt komfyrvakt i et år og den har stille passet på uten å være til bryderi i perioden.