9,241    19    0  

Oversikt nye boligfelt

 35     Hamar     0
Vi har bestemt oss for hus, men mangler tomt! Vi har i lengre tid vært innom på finn.no flere ganger om dagen for å se etter nye tomter. Det virker imidlertid som vi alltid er for sent ute. Ofte mangler det kun å selge den tomta ingen andre vil ha eller tilsv. Bor nå på Østlandet, og vi har derfor lett etter tomter på Østlandet, det er likevel ikke et absolutt krav.

Ønskelisten for tomt er som følger:
- Nytt boligfelt av noe størrelse (slik at det er sannsynlig at barna 1 og 3 år finner noen jevnaldrene de etter hvert kan bli venner med)
- Nærhet til skole/barnehage
- Gode solforhold
- Nærhet til tettsteder med mulighet for jobber
- Brukbart kollektiv tilbud
- Utsikt er å foretrekke, men har ikke høyeste prioritet

Tanken vår er at det helt sikkert eksisterer en masse boligfelt som passer våre ønsker, uten at vi er klar over disse. Ønsker forslag til boligfelt, hvor de er og hvordan de passer inn til vår "ønskeliste". Hvis tomtene i det aktuelle feltet ikke er ledige for salg ennå, men blir det snart er også dette et godt forslag. Gode forslag tas imot med takk!
Da jeg er ny på forumet vet jeg ikke helt hvor denne tråden hører hjemme.

Ebe
   #1
 4,452     Vestlandet     0
Gå inn på kart.finn.no. Her ser man tomtegrenser og plassering. Så er det bare å surfe rundt i de områdene dere vil bo. Ofte får man tomt ved å kontakte grunneier og avtale en utskilling og kjøp. De områdene som kommunen legger ut blir som regel kjøpt opp fort av de store utbyggerene.
Signatur
   #2
 425     0
Dersom Østlandet er likt slik det er i Stavanger området er det så og si umulig å finne nye boligfelt hvor du får bygge det huset du selv vil. I nye boligfelt selges tomten som regel med hus ferdig satt opp, da dette gir mest penger til utbygger.
   #4
 765     Østfold     0
Trikset er vel å kjøre rundt og se... Har et inntrykk av at boligtomter selger seg selv, oftest bare med et stort skilt rett i nærheten, som gir marginal markedsføringskostnad = størst lønnsomhet.
Blir jo noen mil ut av det da...

Et annet alternativ; ring rundt til servicekontorene i aktuelle kommuner, der er det mye gratis hjelp og få og de er stort sett bemannet av lokale sladrekjærringer med full oversikt over det meste...
Signatur
   #5
 84     Romerike     0
Mener det er flere ledige tomter på byggefeltet vi bygger hus på, i Sørumsand. Ligger på finn og boligpartners hjemmeside. Er et ganske stort nytt felt og jeg vet det kommer flere barnefamilier (har selv ei på 5,5 og en på 3) samt avsatt flere arealer til lekeplass..
   #6
 1,943     0
Ein del kommunar har info om tomter på heimesidene.
I postjournalar kan du også sjå om det foregår regulering i kommunen- å bygge i ein reguleringsplan kan vere ein stor fordel, da det meste skal vere på stell i forhold til lekeplassar og grøntområde (krav), trafikksikkerhet, skuleveg etc. Men ja, du kan risikere å ikkje kunne bygge huset de ønsker, fordi feltet er eigd av ein utbyggar som ønsker slike og sånne hus. Vi bygger i eit felt der husvalg var fritt - så det går også an.

Å få skilt ut tomt hos tilfeldige er mulig, men kan vere ein langdryg prosess.
   #7
 78     Vestfold     0
Å sammenligne med Stavangerområdet blir helt feil, med mindre dere skal bo i Oslo eller Tromsø.
Det finnes en hel del tomter der du kan bygge nesten hva du vil,  f.eks. http://www.finn.no/finn/realestate/plots/object?finnkode=26785848 (Jeg har ingen tilknytning til link, tittet litt før vi kjøpte brukthus).
Tror dere bør bestemme først hvor i landet dere vil bo.
Generelt høy boligpris i området gjør det vanskelig å finne "fri" tomt, dvs at du kan bygge det du vil.

Signatur