834    4    0  

Fått pris på oppussing av bad - hvordan overvåke anslått tidsbruk?

 32     rogaland     0
skal igang med å renovere bad.
badet er 2x3m og alt skal bort, varmekabel, vegger og tak.
alt elektrisk skal bort, all rør skal bort. 
all riving skal jeg gjøre selv.

pris på elektriker er grei, nye stikk, varmekabel, sikringer , spotter og diverse andre småting i huset, totalkost 22.000

rørlegger pris er også grei , ca 50.000 men da med rør i rør i hele huset, varmtvannstank, toalett, dusj etc. og nye rør til alt inkl.vaskemaskin.

det jeg syns var dyrt her var snekkerarbeid/flisarbeid
fikk 2 firmaer med noen lunde samme totalpris ,80-85.000  for baderomsplater, fliser, støp,membran blending av 2 vinduer, bytte dør, nytt tak ,ramme til toalett, tette igjen 1 dør, 

begge firmaene opererte med en 100 timer på jobben.
det er disse timene jeg syns er litt drøye, timeprisen på 400 eks mva, er grei, men antall timer er skyhøyt i mitt hode. 

Noen som har noen forslag til hvordan jeg kan "loggføre" disse timene eller må jeg rett å slett bare stole på at de bruker ca 100 timer på arbeidet. 
bruker de 70t. så regner jeg med at jeg alikevell må betale for 100, og at de ser på dette som en god bonus for dem.

   #1
 6,464     Akershus     0
Dropp logging, har du ikke fått en pris da? Det er jo hele poenget med en pris... Dersom de bruker flere timer, er du like hissig på å betale for det som du er på å spare inn dersom de bruker færre?
.Thag
   #2
 1,463     Harstad     0
Tømrern tar jo risikoen, og hvis han gjør det raskere er fortjenesten hans. Evt kan du ta risikoen og be om avregning på timer. Sistnevnte har jeg gjort med elektriker og rørlegger hos meg selv.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 32     rogaland     0
har jo fått en pris, 80.000kr for arbeid og materiell, der 50.000 er for arbeidet og 25-30000 for materiell kost.

100 timer er 1 mann som jobber her fulle dager i nesten 3 uker. har vanskelig for å tro at det tar så lang tid.
skulle likt å sett fakturerte timer mot kunde vs betalte timer til de ansatte. :p
   #4
 199     0
Å pusse opp et bad innebærer en hel masse ulike arbeidsoperasjoner med flere fagfolk involvert. En del av operasjonene tar kun noen timer, så må neste håndverker inn noen timer, ofte får ikke håndverkeren fulle dager på disse knøttsmå badrommene. Derfor medgår det nok en del tid utover selve fagarbeidet som fagarbeideren ikke er villig til å gjøre på dugnad, som feks. hente materiell, kjøretid fra forrige jobb, administrasjonskostnader mm. Rigg og opprydding er som regel medtatt på anbudsjobber.
Firmaet må koordinere tømrer/ murer og i de fleste tilfeller elektriker og rørlegger.

For ca kr. 40.000 i arbeidspenger ordner bedriften et badrom til deg (momsen får ikke bedriften beholde) etter ganske strenge forskrifter, et badrom som nok holder i 20 år. I tillegg får du utført andre tømrerarbeider. Timesprisene du har fått er også ganske lave i forhold til ansvar.

Hvis dette er seriøse firmaer, så gjør du en god deal.