13,300    29    0  

Pris VS kvalitet

 4,148     Oslo Vest     0
Det som slår meg ved å følge med på dette forumet er at mange er utrolig opptatt av pris. Er det så at prisen er det eneste som betyr noe? Ingen som kjøper møbler fra Arthur Brett, www.arthurbrett.com eller DeSede, www.desede.ch , kjøkken fra Siematic eller Bulthaup. Er enig i at Ikea sikkert har mye bra men er ingen interessert i kvalitet.

Jeg har forståelse for at det har med pris å gjøre, men kvalitet lønner da seg i lengden?
Signatur

   #1
 17     Oslo     0
Dette er faktisk veldig interessant og jeg tror kanskje at alle anbudstjenester som nå har dukket opp ikke nødvendigvis er til forbrukerens beste...
Alt skal vist nok ut på anbud i dag.

Om leverandøren føler at eneste måte å vinne anbudet på er laveste pris så sier det seg selv at dette kan få uheldige konsekvenser for mange. Tenker her på materialvalg, tidspress, dårlige løsninger, osv.

Om jobben ikke gjøres godt nok første gang,,, da kan det bli dyrt da!

Folkens - jeg tror som trådstarter at kvalitet lønner seg i lengden, også økonomisk.
Signatur
   #2
 3,997     Oppland     0
Jeg ser på kvalitet vs pris.
Om det er noe jeg skal ha i lang tid, så betyr pris mindre, men jeg finner billigste leverandør av produktet/tjenesten!

Om det er noe jeg skal bruke en eller annen skjelden gang og det ikke er kritisk om det ikke fungerer når jeg trenger det som mest så betyr kvaliteten lite, da er det bare prisen som er viktig..

Men de som velger ikea kjøkken, velger vel dette fordi de er nødt til å spare når de bygger, og så oppgraderer de om 5-10år når økonomien har blitt bedre.
Det er jo veldig stor prisforskjell på et "kvalitetskjøkken" vs ikea.
  (trådstarter)
   #3
 4,148     Oslo Vest     0
Men skal man kjøpe salong eller kjøkken så er iallefall jeg ikke vant med at den skal skiftes ofte, så da kjøper man vel kvalitet, dvs enten et kjøkken som holder i 20 år eller en salong som tåler en del i ti år. Stoffet eller skinnet i salongen er jo svært viktig for å unngå siltasje, antall martidale såvidt jeg husker, og da koster en 2 seter gjerne mer enn kr. 15.000,- men den holder seg jo pen i mange år iforhold til det man kjøper hos enkelte store svenske varehus.

Vi har utstyrt den ene utstillingshytta vår med møbler fra Ikea, og det ser pent ut når det er nytt, men etter at det har vært godt brukt viser det seg at prisen står til kvaliteten, og neste visningshus/hytte blir utstyrt med møbler i fra en annen leverandør. 

Jeg legger ved et par bilder i fra visningshusene i Tyskland, som brukes MYE, og der ser man at kvalitetsmøbler gir et helt annet inntrykk.
Pris VS kvalitet - 1750_2397B.jpg - incognito
Pris VS kvalitet - 2400_0209B_Bad.jpg - incognito
Pris VS kvalitet - 4729D1_500.jpg - incognito
Signatur
   #4
 3,997     Oppland     0
Men normenn elsker jo å pusse opp og kjøpe nytt til stadighet, og da spiller det jo liten rolle om det varer i 5-10år eller 20.
Og for alt jeg vet fungerer dagens ikeakjøkken likegodt om 20 år..
  (trådstarter)
   #5
 4,148     Oslo Vest     0
Så det du sier er at prisen går foran kvaliteten. Burde tro at utseende betydde noe også, men er pris det eneste saliggjørende så betyr vel ikke utseende så mye. ;D
Signatur
   #6
 3,997     Oppland     0
Tror utseende for de fleste betyr mye, men om de kan velge noe som er bra for halve prisen av noe som er enda bedre, så ender de fleste opp med den billige varianten.

Så ja, prisen går i så tilfelle foran kvalitet.
Har man stor inntekt kan man bare velge og vrake, men for de fleste av oss blir det beste pris vs kvalitet.
   #7
 738     0
Jeg liker å variere. Noe kan man kjøpe dyrt og noe kan man kjøpe billig. I tillegg er det ikke alltid kvalitet står til pris.

Jeg liker i likhet med mange andre å bytte ut litt etterhvert som tiden går. Jeg ser ingen poeng i å kjøpe en sofa til 50.000 kr når jeg vet jeg vil gå lei av den om noen år. Designklassikere er derimot en annen sak, og de kan få stå lenge for de er som sagt en klassiker, og er da villig til å legge litt mer penger i disse produktene.

Ikea er genialt i og med at de har stilige ting til en billig penge og en kan bytte ut ofte uten at det merkes så stort på lommeboken. Noen velger å å kjøpe tidløst (så sant det er mulig) kjøkken, sofa osv. til en meget stiv pris og har dette i mange år. Jeg liker at jeg kan bytte ut ting etter smak og behag, og velger litt ut i fra det. (selv blir jeg ikke så veldig imponert av møbler i høy prisklasse om det ser ut som det kunne vært bestemora mi som budde der ;D).
Har heller ikke merket noe til dårlig kvalitet på det vi har kjøpt til nå. Tror at Ikea får litt unødig pes for kvalitet. Tror ikke de hadde operert med like lang garanti på ting om kvaliteten er like dårlig mange her inne påstår. De har dessuten mange veldig kjente designere som har desinget ulike produkter. Hennes & Mauritz har også noen kjente designere som designer kler, og når disse kolleksjonene lanseres, løper folk mann av huset for å få sikret seg et eksemplar. Disse er ettertraktet selv om de er billige, noe som og kommer av at de kommer i få eksemplar.

Så min mening er at det er ikke alltid det dyre har god kvalitet og at det billige har dårlig kvalitet.


  (trådstarter)
   #8
 4,148     Oslo Vest     0
Det kan godt hende du har rett i at noe dyrt ikke har like god kvalitet, men jeg tror også at det meste av det billige står kvalitetsmessig i stil til med prisen. Det er dog ingen tvil om at når det gjelder salg av ferdighus er det prisen som er avgjørende og det kan synes som om mange IKKE på noen måte tar hensyn til utseendet. Den store invasjonen av billigleverandører fra Baltikum, hvorav MANGE selvsagt er konkurs nå, viser jo at pris går foran utseende og kvalitet. Men det er forståelig, økonomi betyr mye for de fleste av oss.

Men det jeg var ute etter var om det er noen som ønsker å kjøpe toppkvalitet, og da snakker vi om topp kvalitet, ikke om noens erfaringer om at dyre ting er billigere. Rolex er bedre enn Timex, det kan vel de fleste skrive under om. Mercedes er bedre enn Brilliance og Cassina www.cassina.com er BETYDELIG bedre enn Ikea. (selv om originalmøblene til Le Corbusier er uforsvarlig dyre)
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 4,148     Oslo Vest     0

Sikkert mange som ønsker å kjøpe topp kvalitet, men man må jo faktisk ha økonomi til det også. Og du legger vekt på utseende. Vil påstå at utseende har enda mindre med pris å gjøre enn kvalitet.


Forklar? Jeg vil da hevde at en original Chaise-longue, LC4 ser betydelig bedre ut en en billig kopi du kan kjøpe på nettet. http://www.cassina.com/ENG/CATALOGUE/ARMCHAIRS_AND_SOFAS/PRODUCTS/LC4_LC4.ASPX

Forøvrig smaker en Cohiba Robusto til ca kr. 200,- betydelig bedre enn noe som koster kr. 10 per stk.
Signatur