(trådstarter)
   #11
 3     0
Wow. Her har det skjedd mye siden i går. Takk for alle svar, og fint å se at det finnes meninger på begge sidene  :)

Når det gjelder tomta, så er det i all hovedsak grunnen til at vi vil fortsette å bo der. Stor tomt med egen liten eplehage, stor hage, flere flotte hekker, og muligheter for å utarbeide egen, helt privat badeplass (ligger intill en liten elv).
I tillegg ligger tomten i familien til kona mi, så det finnes en emosjonell tilknytning her som er vanskelig å kjøpe for penger.

Huset er opprinnelig min kones avdøde bestemor sitt, så vi heller vel mer mot oppussing pga den emosjonelle biten i det. Til syvende og sist er det et økonomisk spørsmål. Vi vil beholde tomten, men vil selvfølgelig velge den mest økonomiske utveien.

For å komme med et tredje spørsmål:
Ringmuren på huset mener fagfolk vi kjenner er fullt brukanes til et evt nybygg. Hva tror dere kostnaden på å bygge et nytt hus på den gamle grunnmuren vil utgjøre kontra renovering/duplo-husløsning?  Tongue

   #12
 5,337     Tromsø     0
Gjenbruk av grunnmur: Av og til morer jeg meg med å se på nettsidene til husprodusentene hva jeg eventuelt kunne satt opp på tomta og muren fra 1948 hvis vårt hus av en eller annen grunn ikke skulle stå der lenger. Selv om huset hadde veldig kurante mål i 1948 (7,5x7,5m) og er bygd på til 7,5x11m er det ingenting som passer. Ingenting er smalt nok, og det er knapt noe kataloghus som har lite nok fottavtrykk til å passe på tomta med tomta med tilstrekkelig avstand til naboer og innenfor regulert utnyttelsesgrad!

Altså blir det arkitekttegnet om man skal bygge på gammel grunnmur, og da kan man regne på hva det koster å rive en mur og gjøre grunnarbeid sammenlignet med å bruke arkitekt.
Signatur
   #13
 878     Sokna, Ringerike     0
Er enig i at det antagelig vil gi lite besparelse å bruke eksisterende ringmur til nytt hus. Begrensningene blir for store. Dessuten er en gammel mur en gammel mur. Tror ikke jeg ville satt et nytt hus på en gammel mur.

Men at bruk av arkitekt blir fordyrende, er jeg ikke nødvendigvis enig i. Arkitekter er ofte flinke til å lage arealeffektive løsninger som gjør at huset blir mindre, uten at det oppleves mindre. Det er ikke mange kvadratene arkitekten skal spare inn, før han er vel anVedte penger.
Men nå var vel TS uansett ute etter Älvsbyhus.
Har et vennepar som snart skal sette opp det største Ävlsbyhuset. Blir spennende og se hvordan det blir.
Signatur
   #14
 417     Troms     0
Hva med å bygge en "kopi" av huset som står ?
Riv ned det gamle, men ta vare på enkelte "signalelementer" og noen detaljer som er fine og har affeksjonsverdi. Få så en arkitekt til å tegne ett nytt hus som arkitektonisk er en kopi, eller så nær opp til en kopi som praktisk mulig, og så puttes noen av disse gamle signalelementer / detaljer fra det gamle huset inn i det nye.
Da vil gammel ringmur kunne brukes, og samtidig tar man på en måte vare på eiendommens historie, i tillegg til at man får ett topp moderne hus.
Signatur