2,110    3    0  

Revet vegg, hvordan gjøre overgang fin

 25     0
Hei,

Har nettopp satt opp nye vegger i stuen, veldig fornøyd med resultatet.

I den sammenhengen rev jeg en del av veggen mellom stue og kjøkken.
Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal lage en fin overgang i forbindelse med bjelkene som ligger i tak og gulv.
Målet mitt er altså å få en fin overgang fra tak i stue til tak på kjøkken og det samme med gulv.
Overgangen på gulvet er egentlig den største utfordringen. Det er en viss høydeforskjell på gulvene. Jeg ønsker helst å ha en så fin overgang som mulig slik at jeg slipper å brekke lilletåa og slik at robotstøvsugeren kan kjøre over.

Noen ideer?
Revet vegg, hvordan gjøre overgang fin - 20190705_090914.jpg - Bateman
Revet vegg, hvordan gjøre overgang fin - 20190705_090944.jpg - Bateman

   #1
 128     0
Er bjelken i topp der bærende, eller er det bare toppsvillen av veggen du fjernet? Om det er toppsvillen kan du jo bare kutte den vekk, erstatte med et flak av takess, så vil ingen se at reparasjonen har funnet sted omtrent.

Den bunnsvillen der er iallefall ikke bærende, så den er jo bare å sage vekk og lappe med parkett etter beste evne. Ser det er gjort sånn omtrentlig på gulvet ditt til høyre der også.
  (trådstarter)
   #2
 25     0
Takk for svar Svamp.

Det er en bærende bjelke som går i tak, så jeg kan ikke fjerne noe av denne. Jeg har flyttet forsterkninger til hver side og latt deler av veggen stå igjen slik at konstruksjonen er sterk nok. Den bærer ikke taket, men kun gulvet på soverommet over.

Tak: Siden jeg ikke kan fjerne bjelken i tak. Kan det være en god ide å kle bjelken med noen fine materialer? Forslag til hva slags materialer som vil fungere greit?

Gulv: Denne er ikke bærende nei, så tenker egentlig at jeg kan sage/meisle den ned slik at den går i ett med kjøkkengulvet(?).
Finnes det noen fine overganger jeg kan bruke når jeg har ca. 2,5cm høydeforskjell for stuegulv til kjøkkengulv? Ideelt sett er den avrundet eller har helning slik at robotstøvsugeren kan kjøre fra rom til rom.

Planken du ser til høyre på nederste bilde er noe lappegreier fra den gamle døra som gikk fra kjøkken til stue.
   #3
 128     0
Tak: Du kan forsøke å kle bjelken med takess som du gjærer dem i de utvendige hjørnene på bjelken, men det krever bordsag, så det er godt mulig det letteste for deg er å kle med gips og bruke hjørnebeslag for å få fine skarpe hjørner.

Gulv: Enten er du heldig og kan bare nappe opp den svillen med brekkjern, ellers så må du meisle/høvle den ned. Egentlig greit å ta vekk for mye også; du kan jo fylle hullet med nesten hva du vil etterpå. Ang. fin overgang: Om du ikke har noen rester av parketten, vil nok det fineste bli å ta en tur på trelasten å spørre rundt etter noen skikkelig brede overgangslister/terskellister i eik som du kan lime på overgangen i hele rommets bredde. Mulig du trenger flere for å "bygge opp" det laveste gulvet med listverk før du bgger bro mellom gulvene. Her er det bare å være kreativ.