16,019    11    8  

Rive hus og bygge nytt?

 1     1
Hei! Vi er ett ungt par som har arvet ett hus med stor tomt. Vi bor landlig til, og eier mesteparten rundt oss selv. Huset er fra 76 men er i veldig dårlig stand og trenger nesten totalrenovering. Blant annet tak, yttervegger, mur, drenering, pipa må oppgraderes, badet må rives osv.

Vi vil tro det lønner seg å finne ett kataloghus, og har sett på Blink hus-Norrdal og Aurdal. Noen med erfaring fra disse? 
Vi har en grense på 3 million, husene ligger på 2.3 og 2.7mill. Er dette gjennomførbart?

Hvor lang tid tar det å rive ett gammelt hus med tanke på evt søknader, tillatelse? Hvordan går vi frem? Hva er pris og noen med erfaring av dette?

Akkurat nå står det igjen 400.000 kr i lån på huset, som da er det vi har "kjøpt" huset for, som blir innbakt i ett evt nytt lån.

Takk for alle hjelpende svar! Vi er helt ny og kan ingenting om hva som er lurt og ikke.

 

   #1
 3,910     Asker     1
Å rive et hus er fort gjort. Tar en dag og to. Koster vel 100-200k ferdig kastet.

Husk å ha rivingstillatelse iorden før du går igang.

Bygge nytt hus koster litt. Sier katalogen 2,6 får du ikke ferdig hus til 3. Ta en tur innom et par boligleverandører. De setter raskt opp en kalkyle for deg.
Signatur
   #2
 4,194     1
Hvor kommer anslaget på 100-200k ferdig kastet fra, erfaring eller vill gjetting? Vi er i litt samme situasjon som TS, men har konkludert med at riving blir ganske dyrt...
HSt
   #3
 36,730     Lillestrøm kommune     1
Kommune krever avfallplan o l. Å rive avhenger veldig av hvor stort ting er og hvor høyt det er.
   #4
 3,910     Asker     0
Det er en kombinasjon av hva folk her på forumet har betalt og en jeg nylig snakket med som kjøper og selger tomter (og hus som rives). Hans ord var: "riving er sterkt undervurdert" (da med tanke på at det var en god ide)
Signatur
   #5
 826     Stavanger     1
Hvis det ligger landlig til er det mulig for å brenne det opp. Brannvesenet her i byen tar ca 50.000 for det. Hvis jeg hadde arvet en tomt eller kjøpt den for 400.000(restgjeld) hadde jeg revet det gamle vrælet tvert og satt opp nytt en å flikke og flekker på gammalt drit med så romslig budsjett..
Signatur
   #6
 3,910     Asker     1
Enig med Amatør. Å sette opp et Alvsbyhus til 2 mil er vesentlig bedre enn å flikke på et hus som aldri blir bra. Totalrenovere koster skjorta. Ofte mye mer enn nytt.
Signatur

   #8
 1,411     Hordaland     0
Familien min arvet et hus fra 60-70-tallet etter min bestefar. De vurderte frem og tilbake og landet på å rive. Nå står det et flott nytt hus på tomta.

En nabo som kjøpte et tilsvarende hus kom på besøk for en stund siden. De bor fortsatt i det som kan kalles et oppussingsprosjekt og har brukt nesten like mye som familien min... De var veldig overrasket/forbannet over hvor "billig" det var med nytt hus..
Signatur
   #9
 919     Norge     2
Kostet 150000 å rive nabohuset, inkl all deponering. Det var lite ca 80 m2.

Brannvesenet er billigste alternativ vil jeg mene.
HSt
   #10
 36,730     Lillestrøm kommune     0
Virker ikke som TS sitt budsjett er SÅ stort alikevel. Det er veldig an på størrelsen hva en bygger. Mange går i fellen med å bygger for stort og da vil en virkelig slite med TS sitt budsjett.