#11
 3,258     Akershus     1
Slitsomt, særlig hvis man har hovedansvaret utførelsen og samtidig ikke få være i sjefstolen ang hvilke løsninger som skal velges.

Har opplevd at mange "småjobber" har blitt utsatt/prioritert ned på lista pga uenighet om løsning. Ikke alltid forslagene fra den bedre part er fundert ut fra hvor teknisk og arbeidskrevende løsningen er.

Har hatt noen runder pga det hvor jeg tror jeg har den beste løsningen, ofte basert på hvordan jeg mener den bør utføres, og selvsagt ut fra hva jeg føler meg trygg på å gjøre. Mens hennes løsning baserer seg på den praktisk bruken og utseendet/finishen.

Men til slutt så får kjærringa rett, og jeg må vel bare lære meg å akseptere det uten å lage leven av det.
------------------------

Egentlig føler jeg at vi overkommuniserer, jeg skulle ønske jeg kunne gjøre mer uten at kjærringa skal involvere seg hele tiden. Ser jo at det er mange traddepar (konservative hvor kona ikke blander seg i "mannfolkarbeide") hvor mannen gjør som han vil, så skal kona takke og bukke og skryte over hvor flink mannen er etterpå.

Men da har jeg nok giftet meg feil... eller antagelig riktig. Wink
Signatur

   #12
 5,112     Troms     0

Krevende jobber begge to, kona i 100% lederstilling i Forsvaret, jeg i 100% stabsjobb i samme etat. Mye reiser for begge, kurs, øvelser og utenlandstjeneste inniblant.

Å analysere hva jeg trengte for å nå de målene var en viktig del, da det ga meg oversikt over hva jeg trengte av ressurser og hvem/hvor jeg kunne skaffe disse. Denne analysen ble kommunisert med kona og hun ga sine innspill.


Høres ut som husbygging etter Prinsix-modellen :-D

(Prinsix er en modell forsvaret bruker for å kjøre prosjekter, om noen uinnvidde skulle lure :-)


Tja, kanskje det. Husbygging er jo et temmelig stort prosjekt, så kan jo være greit å innse det først som sist?
Signatur
   #13
 5,112     Troms     0

slisomt ja!


I motbakkene praktiserer vi de  3 R'er :Raushet, Realisme og Rødvin!!


ekteskap og parforholdet må bedømmes ut ifra det egentlige livet: livet før og etter husbygging. en skal jo ikke ha husbygg som livsprosjekt langt opp etter halsen  heller..... da kommer jo  >Sad sinnasnekkern!!


Jeg jobber aller best så lenge kona mi forsyner meg med de tre Øène. Øl, øl og mere øl. Dessuten jobber jeg ikke best under press, jeg jobber BARE under press  Wink
Signatur
   #14
 1,617     Rogaland     0
Vedrørende konas innspill synes jeg det er fint med litt deltagelse også da.
Blir veldig kjedelig om det ikke er litt motstand og synspunkter. Her i huset er det undertegnede som overdriver/kompliserer fremdriften er jeg redd.
Men jeg ser på oppgraderinger like mye som en hobby så tiden jeg bruker er ikke kritisk. Jeg tar et område om gangen (stort sett..) og vi har mer plass en vi bruker så vi slipper å bo i ett byggeprosjekt.
   #15
 5,112     Troms     0

Vedrørende konas innspill synes jeg det er fint med litt deltagelse også da.
Blir veldig kjedelig om det ikke er litt motstand og synspunkter. Her i huset er det undertegnede som overdriver/kompliserer fremdriften er jeg redd.
Men jeg ser på oppgraderinger like mye som en hobby så tiden jeg bruker er ikke kritisk. Jeg tar et område om gangen (stort sett..) og vi har mer plass en vi bruker så vi slipper å bo i ett byggeprosjekt.Er noe i det. hadde jeg bodd på en byggeplass i 4-5 år, så hadde jeg skilt meg fra meg selv også. You bet.
Signatur
J-R
   #16
 144     0
Syns det er bedre å heller jobbe overtid i byggeperioden for dermed å ha råd til å la håndverkere gjøre jobben. Arbeidet blir penere og raskere utført. I tillegg slipper jeg å slite meg ut på 2 jobber..

Men det er vel ikke alle som har anledning til å jobbe "ubegrenset" overtid..
   #17
 325     Sør- Trøndelag     0Jeg jobber aller best så lenge kona mi forsyner meg med de tre Øène. Øl, øl og mere øl. Dessuten jobber jeg ikke best under press, jeg jobber BARE under press  ;)

;D ;D ;D de tre S'ene da?

Tongue MEN det var vel ikke alfabetet trådstarter var ute etter...

forsyning er da ellers en utmerket handling av både kjærringer og gubber å gjøre. Mulig noen liker å fikle samtidig med samme gulvbord. men de fleste  liker allerhelst å sjefe litt over våre egne prosjekt. så kan evt den bedre halvdelen, om den har tid, være håndlanger. ikke bare av øl, kaffe eller ei skive, men av ferdig kappa gulvbord, ferdig utrørt flislim, utpakka flis..etc etc. å verdsette en håndlanger er ikke dumt byggebobb. kalles også samarbeid inkl respekt, noe som ser ut til å være en fellesnevner av mangelvare, hos parene på TV


   #18
 441     Sandnes     0
Problemet med de casene i sinnasnekkeren er at de gaper over for mye. Hvis oppussingen blir delt opp i delprosjekter (feks ett og ett rom) som fullføres før man begynner på neste delprosjekt går det nok en del hakk bedre og man slipper stresset med at hele huset er en byggeplass i åresvis.
Signatur
   #19
 169     0
Utrolig slitsomt å bygge, spesielt med barn og begge i krevende jobber som byggebob referer til. Vi har vært der  ;D Jeg forsøkte dog å kutte ned på bygge tiden så mye som mulig slik at prosjektet ble kortest mulig. Vi hadde også massiv egeninnsats! Dette medførte jobbing primært 17 timer om dagen i 1 år. Jobb fra 0700-1700. Husbygging 1700-00.00. Vi hadde noen tøffe uker ca midt i prosjektet, men alt i alt overlevde vi Wink For min del er jeg fortsatt ikke i vater rent energimessig og var nok ikke langt unna den berømte "veggen".
   #20
 7,686     Bærum     0
Kjedelig program. Bærer preg av at produsenten har kjøpt et ferdig konsept der sinna snekkern skal fortelle at ekteskapet ryker og de ikke har noe liv. Så skal han si at kona må delta. Samme plata i de programmene jeg har sett.