#11
 480     Eide på Nordmøre     0
Den artikkelen det henvises til er en sannhet med visse modifikasjoner, fordi den baserer seg på at amatøren disponerer samme verktøy og jobber like raskt som proffene. Proffene vet hvordan den enkelte detalj skal gjøres og trenger ikke spekulere i timesvis over detaljer som amatøren plages med. Dessuten vet proffene hvor man må være nøyaktig og hvor man kan gjøre ting "quick and dirty" uten at det påvirker det endelige resultatet. Mange har erfart at det lønner seg mye bedre å jobbe maksimalt med overtid i ordinær jobb enn å legge ned 100-150 arbeidstimer på egen bolig hver måned.

Men det er selvfølgelig andre aspekter enn det økonomiske som også teller, blant annet gleden over å lære nye ferdigheter samt vissheten om at ting har blitt gjort skikkelig i sitt livs største investering. For meg som er kontorrotte er det også gleden over å skape noe konkret som varer i mange, mange år. Så når vi skal bygge på huset vårt om 3-5 år kommer jeg til å gjøre mest mulig selv og ta tiden og venner til hjelp.
Signatur

   #12
 382     Østfold     0

Har hørt me andre som har brukt de snekkerlagene vi har vurdert for å være sikre på at arbeidet blir bra.
Hva sparte du mest på å gjøre selv, og hvilket hus byggde du?

Har bygget et arkitekttegnet hus som ligner på Byggmann Amadora men med knevegger ("forhøyet raft") som på Byggmann Julie. Grunnflate 125 kvm (totalt drøye 240 kvm).

Jeg har dessverre aldri regnet på hva som ga størst gevinst, da vi har gjort det meste av arbeidet selv (og dermed spart mye penger). Det var veldig mye jobb (mye mer enn jeg forestilte meg) og det har ikke vært tid til å regne på det på den måten.

Hvor er dere i prosessen? Innhenting av tilbud for råbygget?
  (trådstarter)
   #13
 76     Sunnmøre     0
Arkitekt holder på med tegningene. HUset koster 2,2 med byggmann ferdig oppsatt + mur. Må vel regne med vel en million etter det på å ferdigstille huset. Men håper på å få det billigere ved å gjøre mye selv.
   #15
 339     Fræna i M & R     0
Et lite tips ang hjelp fra andre. Som regel er det kun 2 stk man kan stole på, far og svigerfar, altså at de stiller opp.

Så visst du er i samme situvasjon som meg ( svigerfar falt bort og en far som nesten ikke er hjemme pga jobb) blir det ganske mye jobb på deg. (snekker satt opp råbygg, resten er/blir gjort av meg)

Men det er morro også, du får en spesiell følelse ved å skape noe selv. :)
Selv om det blir en del iritasjon. hehe
Signatur