#11
 802     Akershus     1


Jeg synes det er litt drøyt at man skal forlange at alle som legger parkett må samtidig kjøpe seg fuktighetsmåler og luftfukter.


Helt enig, dersom produktet ikke tåler klimaet, bør det heller ikke selges.

Som Hyby sier, høres ut som skjøtene er for svake.


Leverandørene skal vel sikre seg i hue og r***.
Snakket med en leverandør av en veldig dyr limparkett, som sa jeg ikke kunne senke temp under 15 grader på hytta !, da det ellers kunne sprekke når jeg varmet opp. Måtte også helst ha luftfukter.
Når det blir så rigid, biter de seg selv i halen... Jeg kjøpte ikke hans gulv...  Men et med klikksystem

   #12
 9,677     Kysten     0
Det behøver ikke ha mye med kvalitet å gjøre. Treverk utvider seg om det blir fuktig. Om det legges på sommeren med høy luftfuktighet er det naturlig at det trekker seg sammen når fuktnivået går ned. Sånn er det bare. Men låssystemet har noe å si. Med godt låsesystem vil det dra gulvet jevnt.
   #13
 752     0

(..) tips om hvordan jeg bør gå frem.


Du har betalt 48.000 for gulvet, altså kan du forvente en viss kvalitet. Hva fikk du av informasjon da du kjøpte det? Ble du informert om fare for sprekkdannelser ved lave temperaturer, eller at du må holde en viss luftfuktighet for at gulvet ikke skal sprekke? Hvis ja, har du et klart ansvar. Hvis ikke mener jeg at selger har et ansvar. Når kunden kjøper over disk kan man ikke forvente at de er byggtekniske eksperter som sitter hjemme og leser produsentens fuktspesifikasjoner. Kunden kan forvente at selger fører et produkt som egner seg for norske forhold.

Nå kan det jo være andre ting enn lav luftfuktighet som har forårsaket oppsprekking, som f.eks. at du har brukt for lite lim, eller noe annet som ikke lett lar seg etterprøve. Uansett fritar det ikke selger for ansvar, selv om jeg ser at mange her inne mener at det gjør det. Der er vi uenige.
   #14
 9,677     Kysten     0
Voyler: trevirke er levende materiale, sånt kan skje. Heltre er verre på dette enn parkett med kun øverste laget heltre.
   #15
 752     0

Voyler: trevirke er levende materiale, sånt kan skje.


Jeg er klar over det, mine gulv snakker til meg, og når luftfuktigheten er høy, snakker jeg tilbake  ;D

Jeg er også klar over at mange her inne vil mene at dette burde Pompel79 ha visst før han kjøpte gulvet. Der er jeg altså uenig, avhengig av hva selger opplyste om.

Det at selger avviser reklamasjonen, betyr ikke at de har rett.
   #17
 3,387     0

Med kammer veksler mener du da den gamle plateveksleren?

Edit. Du mener veksler med ett varmelager for avtrekk og ett for tilluft? ikke plateveksler?


Ja, den med to kammer som den veksler mellom. Ut i kammer 1 i ett minutt og inn i kammer 2 og så bytter det om. Veksler mellom to kammer.
Inne i hvert kammer ligger det en masse bølgeformede aluplater som tar opp varme og kondensert fuktighet. Overflaten mot luft blir veldig stor, men på en rotor blir det også mye overflate på 1 minutt

Jeg har ikke noe tall, har heller ikke regnet noe på arealene mot hverandre.

   #18
 3,387     0


Jeg synes det er litt drøyt at man skal forlange at alle som legger parkett må samtidig kjøpe seg fuktighetsmåler og luftfukter.


Helt enig, dersom produktet ikke tåler klimaet, bør det heller ikke selges.

Som Hyby sier, høres ut som skjøtene er for svake.


På en skikkelig lås vil faktisk selve parketten være det svakeste punktet. En produktfyr på Kährs fortalte meg at de hadde flere eksempler på at parketten revnet på den yttre tredjedelen men låsene holdt stand.

Og en skikkelig limt parkett bør ikke gi etter i skjøtene. Jeg har tidligere drevet en del med liming av treverk. Helt glatte flater limt mot hverandre under trykk. Disse flatene er helt glatte, kuttet med barberbladskarpe kniver og så limt med trelim. Om en brekker disse skjøtene fra hverandre ryker ikke limfugen, men treverket rundt fugen. Kanskje det er brukt for lite eller feil lim, kanskje limet har vært frostskadet??
   #19
 5,188     Østlandet     0


Det ser ikke bra ut og parketten må byttes.
Jeg hadde folk fra butikken som jeg kjøpe parketten av ute å så på den og dei mente att jeg hadde gjort alt riktig.
Men jeg hadde for lav luftfuktighet så da kunne jeg ikke få noe på reklamasjonen.


Dette blir dyrt og arbeidskrevende!
Hvor pirkete er du? Hvis du får nevrotiske anfall av en sprekk eller to bør du vurdere alternativer til treverk på gulvene.
Hadde jeg vært deg ville jeg i første omgang kjøpt trefarget TEC-7 og fuget sprekkene for å se hvordan det blir.

Kan hende du klemte listene for hardt mot parketten slik at den ikke får beveget seg?

Som sagt, hvor pirkete er du?
Signatur
   #20
 3,387     0
Hvis det er skjøtene bare som har gitt etter og sluppet taket kan det hende du kan presse parketten sammen igjen, eventuelt pusse vekk litt i not/fjær først med et lite slipeapparat.

Jeg ville ikke gitt opp og kastet parkett til så mange penger. Jeg ville forsøkt ganske mange ting først.