15,065    10    1  

Tidsforbruk snekker på vanlige utendørs snekkering

 2     verdal     0
Hei alle sammen, jeg prøver meg med mitt første innlegg her og håper på fornuftige svar, da jeg ser det er mye kunnskap inne på dette forumet.

Jeg skal pusse opp et hus i 1 etasje fra -70 tallet. Veggene, taket og konstruksjonen er i en rimelig grei tilstand. Jeg skal imidlertid skifte vinduer, tak, bordkledning, samt etterisolere. Jeg lurer derfor på hvor lang tid en rutinert snekker bruker på følgende oppgaver, eventuell hva som er vanlige priser.

1. Rive av 120 kvm bordkledning.
2. Lekte ut med 2"4 og etterisolere 10 cm + legge vindsperre, lekte ut og lekte, ny 6"  liggende bordkledning.
3. Ta ut og sette inn 10 nye vindu, samt innvendig belistning igjen.
4. legge nye lekter på taket, samt legge decra tak og nye takrenner og nedløp.

Jeg er ikke ute etter "verdensrekorder" eller andre ekstreme tider, jeg lurer litt på hva som er omtrendt gjennomsnittlig tid, på et gjennomsnittlig hus.

Jeg lurer også på om det er noen "tommelfingerregler" ute og går når det gjelder totalpriser. Jeg har hørt at 1.000,- Nok + mva. pr, kvm når det gjelder skifte av tak og bordkledning (inkl. 10 cm isolasjon) er vanlig.

Mvh. Larsrex

   #1
 3,109     Norge     0
Velkommen til forumet.
Synd ingen svarer på dette, eg er ikkje rette man til å gi deg svar då eg aldri har hyra ein handtverkar, eg gjør alt sjølv.
Men kan seie at eg tok på meg å rive ein gavlvegg (8m brei x ca 8m mønehøgd)med fire vindu, reiv han heilt ned inklusiv stendarar, og bygde han oppigjen, dette tok meg 36 timar heilt åleine, men då står det igjen å liste, vannbrett og ein haug med utskjeringar.
Kan nemne at eg ikkje er snikkar.
Håper at dette kan vere noko til hjelp.
(Arbeid innvendig med veggen er ikkje med i desse timane då det ikkje har betydning for ditt prosjekt)
jaf
   #2
 6,346     tromsø     0
1000kr*1,25(moms)*120kvm=150 000,-høres realistisk ut. Vil du halvere tiden og øke kapasiteten til snekker så sett opp stilas og riv den gamle kledningen før snekker kommer. Kjør bort den gamle kledningen før den nye kommer.. Smile
  (trådstarter)
   #3
 2     verdal     0
Takk for svar.¨

Jeg synes det er greit å vite litt sånn ca. hvor lang tid det kan ta. Materialprisen er jo meget enkel å finne ut. jeg har Googlet litt rundt for å finne tommelfingerregler på hvor lang tid arbeidet tar også, da det er arbeidet som i mange tilfeller utgjør størstedelen av kostnaden.
   #4
 3,258     Akershus     0
Enkleste "fingeren i været" er jo å legge en beskrivelse ut på anbudstorget.no.

Men du må være kritisk til prisene du får og beskrivelsen bør være best mulig.
Signatur
   #5
 765     Østfold     0
1 og 2:
Ca 1000,- + mva er en fin pris. Får du noen til å gjøre dette for den prisen, betaler du ihvertfall ikke for mye.

Vi tar 1000,-/m2 + mva + riving og deponi i tillegg.

3:
Regn ca 3 - 3-500 + mva pr vindu i arbeid og listverk (avhengig av størrelser, tilgjengelighet mv).

4:
Komplett Decratak mellom 650 og 800/m2 + mva alt inkludert (også Decraen).

Kan se ut som at du ønsker å holde materialene selv? Ikke sikkert det er lønnsomt, egentlig. Be i så fall om spesifisert tilbud på arbeid og materialer og sammenlign med de prisene du selv har fått.
Signatur
   #6
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     1
Få heller noen til å jobbe pr timepris.

Betale 150.000kr for en liten 10 * 12m vegg ?

Stakkars  ;D

For 50.000 får du en polsk snekker til å jobbe i over 400 timer. Og så lang tid tar det IKKE!
   #7
 2,397     Bjørkelangen     0
bedre å bruke en ekte norsk snekker.
Signatur

   #8
 765     Østfold     0
Vel, Staten skal ha 30.000,-.

Ferdig malt kledning, isolasjon, vindsperre, musebånd, lekter, spiker, utflytting av vinduer, nye beslag over og under, nye nedløp, stillasrigging og -leie, transport av materialer + en del timer arbeid osv? Ikke gratis.

Dessuten er de færreste vegger 10x12 meter. En vanlig en etg enebolig er ikke stort mer enn 100 - 140 m2 vegg (altså 100.000 - 140.000 for hele boligen + bidraget til Staten)
Signatur
   #9
 2,397     Bjørkelangen     0
ingen ting er gratis.det er en del jobb også
Signatur
   #10
 9     Nordland     0
Heisann

Jeg hadde snekkere til å skifte rundt samme størrelse vegg og 7 vinduer i fjor.Da tok jeg meg av søppelhåndteringen og malingen selv, mens alt annet fra riving til stillas og snekring og innvendig listing rundt vinduene ble utført av snekkere.Dette kom på rundt 250k inkludert noe reparering av råtten stav som ble oppdaget underveis.Ble lektet ut og etterisolert 15 cm.Syns selv dette var en grei pris.Vil tro at ca halve prisen er arbeidspenger.Det var to snekkere som holdt på i rundt en måneds tid, så jeg tør ikke tenke på hvor lenge jeg ville holdt på selv.